POTPUNO SIŠLI S UMA

CIJELI SVIJET TUGUJE ZBOG POŽARA U NOTRE-DAME, OSIM EKSTREMNIH SRPSKIH POLITIČARA I MEDIJA 'Neka gori, ovo je odmazda za NATO bombardiranja!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.04.2019. u 12:32

April 15, 2019 - Paris, France - Flames destroy the roof of the landmark Notre-Dame Cathedral. The fire has caused part of the historic church’s spire to collapse., Image: 426283173, License: Rights-managed, Restrictions: * France Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News / Screenshot

Notre-Dame u plamenu i naslovnica Informera sa strane

 

Jedan dužnosnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), stranke koja je na vlasti u Republici Srpskoj a na čelu joj je čelnik Predsjedništva BiH Milorad Dodik, izazvao je skandal na društvenoj mreži objavivši da je radostan zbog razornog požara u pariškoj katedrali Notre-Dame i tu tragediju vidi kao neku vrstu pravedne odmazde zbog sudjelovanja Francuske u zračnim udarima NATO-a na položaje bosanskih Srba tijekom rata u BiH te kasnije na SR Jugoslaviju.

''Neka izgori, tko god je bombardirao Srbe, nevine i bespomoćne, Srpsku i Srbiju'', napisao je član glavnog odbora Nezavisnih socijaldemokrata Rajko Vasić na svom Twitter profilu uz fotografiju znamenite pariške crkve u plamenu.

Vasić je ranije bio stranački glasnogovornik, a s te je pozicije uklonjen zbog opetovanih izjava i komentara kojima je poticao na međunacionalnu mržnju i bezobzirno napadao protivnike Dodikove politike.

Na njegov komentar požara u crkvi Notre-Dame uslijedile su brojne reakcije na Twitteru među kojima su dominirale one s osudama takvog istupa, no bilo je i takvih korisnika te društvene mreže koji su dali potporu Vasiću konstatacijama kako je požar "božja kazna" Francuzima.

Vasić je još veći skandal izazvao 2018. godine, uoči obilježavanja 23. obljetnice genocida u Srebrenici, poručivši Bošnjacima kako bi ih nešto slično moglo ponovo zadesiti.

"Nešto mislim. Ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku", napisao je Vasić ponovo na Twitteru u srpnju prošle godine.

Jedina Dodikova reakcija na tu objavu bila je izjava kako je to Vasićevo "osobno stajalište".

Inače, Vasić nije jedini koji se istaknuo degutantnim izjavama. Još sinoć je srpski tabloid Informer, inače pod čvrstom kontrolom predsjednika Aleksandra Vučića, napisao kako "Notre Dame gori zbog Kosova".

Točnije, originalni naslov na tom prilično bezumnom tabloidu bio je "FOTO: STIGLA IH BOŽIJA KAZNA Francuzi su pre šest meseci okačili zastavu lažne države Kosovo u katedrali Nort Dam, SADA JE UNIŠTAVA VATRENA STIHIJA'.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo