POTJERA KAKVA SE NE PAMTI

Čimpanza dva sata bježala po strujnim kabelima, na kraju su je 'priveli' na brutalan način

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.04.2016. u 10:55

Reuters

Jedna čimpanza pobjegla je iz zoološkog vrta na sjeveru Japana i izazvala neviđeni kaos koji je trajao više od dva sata. Iz zatočeništva je pobjegla tako da se popela na jedan zid i preko telefonski i strujnih kabela ušla u grad. Srećom, Japanci su brzo reagirali i na vrijeme isključili struju u cijelom jednom kvartu Sedaija.

Napeta potjera za Chachom prikovala je pola Japana pred televizijskim uređajima, a nakon niza bezuspješnih pokušaja da na miran način privedu čimpanzu, djelatnici ZOO-a na kraju nisu imali izbora i odlučili su cijeli šou zaključiti na - teži način. Dok je Chacha visila na kabelima, netko od stručnjaka pogodio ju je strelicom u kojoj je bio jaki sedativ. Jadna čimpanza je polako počela gubiti snagu i na kraju je pala s dobrih 15-20 metara visine. Pad su joj pokušali ublažiti tako da su ispod postaviti nekakvu zaštitnu mrežu, ali jadna čimpanza na kraju je ipak završila s nekoliko modrica i ogrebotina.

 

 

Chacha je zaustavljena na samo 250 metara od zoološkog vrta, a bez struje je dva sata bilo točno 1848 kućanstava.

- Nema straha za Chachu. Sedativ će još par dana utjecati na nju, biti će nešto sporija, ali ubrzo će opet biti ona stara - rekli su iz ZOO-a.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo