UŽAS

ČLAN OBITELJI UPUCAO DVIJE TINEJDŽERICE ZBOG BANALNE SNIMKE S MOBITELA 'Prioritet nam je spasiti treću djevojku i mladića koji je bio s njima'

 
 Ilustracija / dbimages / Alamy / Alamy / Profimedia

Dvije tinejdžerice iz zabačenog sela na granici plemenskih okruga Sjeverni i Južni Waziristan u Pakistanu postale su žrtve tzv. ubojstva iz časti nakon videozapisa koji se proširio internetom.

BBC piše da je djevojke u dobi od 16 i 18 godina u četvrtak upucao član obitelji, a policija je izvijestila da se sve zbilo nakon što se kratka snimka s mobitela, na kojoj se vide dvije djevojke u društvu mladića na osamljenom mjestu, pojavila na društvenim mrežama.

Čini se da je video snimljen prije godinu dana, ali u javnost je dospio tek prije nekoliko tjedana, rekao je visoki policijski dužnosnik za lokalne medije. Osim ubijenih tinejdžerica, na snimci se vidi još jedna djevojka.

- Sad nam je najveći prioritet spasiti njezin život, ali i dotičnog muškarca - izvijestila je policija, koja je odmah poslana na sjeverozapad zemlje kako bi istražila slučaj.

Organizacija Human Rights Watch upozorava kako je nasilje nad ženama i djevojčicama sve veći problem u Pakistanu. Aktivisti vjeruju da se ondje svake godine izvrši oko tisuću tzv. ubojstava iz časti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:18