STRAVA

ČOPOR PITBULA RASTRGAO ŽENU, SUSJEDI ZATEKLI UŽASAN PRIZOR PASA KAKO VUKU NJEZINE OSTATKE PO DVORIŠTU Sin žrtve u 12 kvadrata držao je i po 30 pasa...

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 13.09.2017. u 16:21

Hugo A. Quintero / cc

Ilustracija

 

Slovenska policija potvrdila je u četvrtak tragičan slučaj u kojemu je 71-godišnjakinja u selu Mavrln kod Črnomelja na jugu zemlje umrla nakon što ju je napalo više pitbula čijim se uzgojem bavi njezin 40-godišnji sin s kojim je živjela u istom kućanstvu.

Da se u kući nešto čudno događa, prvi su u srijedu ujutro primijetili susjedi, a kad su došli do nastambe u kojoj su bili psi, primijetili su da oni nešto vuku, te pse otjerali kolcima, nakon čega su pozvali policiju i hitnu sluižbu.

Žena je kasnije umrla u bolnici u Novom Mestu od posljedica teških ugriza i krvarenja.

Napad pasa za sada se tretira kao događaj, a ne kazneno djelo, no pokojničin sin sumnjiči se za kazneno djelo mučenje životinja, te se istraga nastavlja, naveli su u policiji Novo Mesto.

Od 13 zatečenih pitbula, za tri je odlukom inspekcije određena eutanazija, dok će ostali biti smješteni u azil za napuštene životinje.

Susjedi pokojnice tvrde da je njezin sin za sebe i druge vlasnike ponekad u malom prostoru površine 12 četvornih metara znao imati i do 30 pitbula i drugih vrsta pasa koje je prodavao, a kod njega su životinje znali držati i drugi koji se bave njihovim uzgojem.

ELIPSO

Izdvajamo