BIVŠI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

ČOVIĆ SE OGLASIO O ODLASKU NA OBILJEŽAVANJE DANA REPUBLIKE SRPSKE 'Nitko nama neće određivati hoćemo li se mi pojaviti na nekoj svečanoj akademiji'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.01.2019. u 13:06

Dragan Covic, President of the Croatian Democratic Union (HDZ), attends a news conference in Mostar, Bosnia and Herzegovina October 7, 2018. REUTERS/Denis Kapetanovic
REUTERS

Dragan Čović

 

Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a i HNS-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović oglasio se napokon u ponedjeljak, nakon što je 9. siječnja bio u Banja Luci, na svečanosti obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske.

- Mene žalosti što sam sve čuo u komentarima i analizi tog prisustva i moje pitanje bilo bi da nisam bio nazočan, bili mediji pratili da se nešto dogodilo u Banja Luci? Žalosti me što smo se vratili unazad. To je bila jedna svečana akademija, a u javnosti se govorilo i o nekim ratnim zločinima i sličnome, rekao je Čović, piše N1.

- Nadam se da nisam nikoga povrijedio, nadam se da neću ni ubuduće, a hoće li moja nazočnost provocirati praćenje nekih drugih događaja, ja neću ni demantirati ni reagirati. Nitko nama neće određivati hoćemo li se mi pojaviti na nekoj svečanoj akademiji, rekao je Čović koji smatra da je njegova nazočnost u Banja Luci izmanipulirana.

- Mi ćemo inzistirati na legitimnom predstavljanju našeg naroda, pa i kad je u pitanju medijska zasutupljenost, jer ovo što danas imamo daleko je od toga. Radi čega se ovaj put spominju neka ordenja, ne znam tko ih je dobivao i zbog čega. Mislim da nema mjesta bilo kakvom jeziku mržnje i ako netko ima drugačiji stav i mišljenje o povijesti ili o aktualnom političkom trenutku, može to i drugačije izraziti, jer govor mržnje vraća nas u sukobe, rekao je Čović.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo