ŽIVOTNA DRAMA

ČOVJEK KOJI JE 'DOBIO MILIJUNE' NA LUTRIJI ZAVRŠIO KAO BESKUĆNIK 'Često čujete priče o siromasima koji su se obogatili, ovdje se dogodilo suprotno'

 
Mark Goodram i Jon-Ross Watson
 Facebook

Engleski kriminalac koji je optužen da je s ukradenom kreditnom karticom kupio srećku s kojom je na lutriji osvojio 4 milijuna funti sada je beskućnik, otkrio je medijima jedan njegov prijatelj, a piše Daily Mail.

Mark Goodram (36) iz Manchestera i njegov pet godina mlađi prijatelj Jon-Ross Watson su dobitnu srećku grebalicu kupili s ukradenom kreditnom karticom, a nakon što su osvojili milijune na društvenim su se medijima počeli hvaliti kako su postali milijunaši. Engleska im je lutrija nakon toga odbila isplatiti dobitak.

Kako piše Mirror, Mark Goodram, koji je jackpot osvojio nedugo nakon izlaska iz zatvora, viđen je ovih dana kako pije na ulicama Boltona nakon što ga je cimer izbacio iz stana u kojem su živjeli.

- Često čujete priče o siromasima koji su se obogatili, ali ovdje se dogodilo obrnuto. On je mislio da je postao milijunaš, slavio, nazdravljao sa šampanjcem, a onda završio na ulici s prosjacima pijući jeftini cider - rekao je jedan njegov prijatelj novinarima.

- Izašao je iz zatvora nedugo prije nego je 'osvojio jackpot', no sada mu je u životu teže nego ikada. Užasno ga frustrira činjenica da mu nije isplaćen jackpot, ali još uvijek vjeruje kako će dobiti novac. Poručuje kako će tužiti lutriju ako mu ne plate - dodao je.

Engleski mediji podsjećaju kako su Goodram i Watson prije mjesec dana raskošno slavili dobitak na lutriji. Prijateljima su slali snimke svog slavlja na kojem mašu dobitnim listićem i vrište od sreće. No, dobro raspoloženje nije dugo trajalo. Naime, lutrija je prvo otkrila kako nemaju bankovne račune, a potom i da su srećku kupili ukradenom karticom.

Goodram i Watson odbacuju optužbe i tvrde da im je srećku kupio prijatelj, no nakon što im ta priča 'nije prošla' Goodram je The Sunu izjavio kako će "lutriju prijaviti policiji".

- To je beskrupulozno. Mi smo jednostavno imali sreće. Znam koja su moja prava. Imamo dobitni listić, gdje je naš novac? - rekao je. Prema informacijama iz policiji, Goodram je osuđen zbog 22 kaznena djela te je prošle godine bio u zatvoru zbog provale. Njegov kompanjom Watson u dosjeu ima nekoliko kaznenih djela uključujući bankovnu prijevaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:19