PRAVOMOĆNA PRESUDA

CRNA OVCA U OBITELJI Brat iranskog predsjednika Rohanija osuđen na pet godina zatvora zbog korupcije

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 01.10.2019. u 14:40

Iranian President Hassan Rouhani speaks at a news conference on the sidelines of the United Nations General Assembly in New York, U.S., September 26, 2019. REUTERS/Brendan Mcdermid
Brendan Mcdermid / REUTERS

Hassan Rohani

Brat iranskog predsjednika Hasana Rohanija, Hosein Ferejdun osuđen je na pet godina strogog zatvora nakon procesa zbog korupcije, objavio je u utorak službeni izvor.

Hoseinu Ferejdunu je sedmogodišnja kazna zatvora, izrečena nepravomoćno, smanjena na pet godina, rekao je Golamhosein Esmaili, glasnogovornik iranskog pravosuđa na konferenciji za novinare.

"Radi se o konačnoj presudi, protiv koje više nema mogućih poteza", dodao je Esmaili ne preciziravši je li Ferejdun još uvijek na slobodi.

Ferejdunu je također određeno plaćanje globe i povrat mita koje je primio, dodao je glasnogovornik, ali nije precizirao iznose.

Brat i savjetnik predsjednika Rohanija, Ferejdun je uhićen u srpnju 2017. nakon upletenosti u nekoliko korupcijskih afera.

Bio je optužen za financiranje kaznenih djela, ali je oslobođen dan nakon uhićenja uz jamčevinu od oko 9,3 milijuna dolara, prema nekoliko lokalnih medija.

Iranski predsjednik i Ferejdun nemaju isto prezime od kada ga je u mladosti Rohani promijenio. Proces Ferejdunu je počeo u veljači. O njegovom slučaju je iranski tisak vrlo malo prenosio.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo