DEMANTI

Croatia Airlines: Mi smo danas restrukturirana i profitabilna kompanija bez dugova koje bi trebalo riješiti

 Tom Dubravec / HANZA MEDIA

Dana 20. veljače 2017.g. na portalu www.jutarnji.hr u tekstu pod naslovom 'BEOGRAD POSTAO BAZA ZA ŠIRENJE KINE DILJEM REGIJE: Stigla četvrta najveća banka na svijetu, hrvatski stručnjaci: Imat ćemo velike koristi od toga!' objavljena je pogrešna informacija o poslovanju Croatia Airlinesa.

Konkretno, u tekstu je prenesena tvrdnja lobista Davida Lekaja o tome kako bi mogući ulazak kineskih tvrtki u Croatia Airlines pridonio “...rješavanju dugova tvrtke...”.

Navedena tvrdnja u cijelosti je netočna i paušalna s obzirom na činjenicu da je Croatia Airlines jedini europski avioprijevoznik koji je uspješno proveo restrukturiranje prema EU pravilima za državne potpore, te je danas restrukturirana i profitabilna kompanija bez dugova koje bi trebalo riješiti.

Zbog potpunoga i pravodobnog informiranja javnosti, a temeljem čl. 40. i 41. Zakona o medijima, traži se objava ovog ispravka objavljene informacije na istom ili istovrijednom mjestu te na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi.

Croatia Airlines d.d.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:26