MALENI GENIJ

ČUDO OD DJETETA: DJEČAK NAPUSTIO FAKULTET KAD JE SHVATIO DA NEĆE DIPLOMIRATI PRIJE 10. ROĐENDANA Roditelji ogorčeni: 'Odbili smo alternativnu ponudu'

 
Laurent Simons
 REUTERS

Belgijsko čudo od djeteta koje se nadalo da će prije desetog rođendana diplomirati na jednom nizozemskom fakultetu napustilo je sveučilište, piše BBC.

Roditelji Laurenta Simonsa nadali su se da će njihov devetogodišnji sin uspjeti diplomirati prije 26. prosinca, kada mu je rođendan, i tako postati prva osoba koja je do sveučilišne diplome došla mlađa od 10 godina.

Kako je sveučilište u nizozemskom u Eindhovenu poručilo da maleni genijalac ima previše ispita da bi do svog rođendana diplomirao, Laurentovi roditelji odlučili su sina ispisati s fakulteta.

Ponudu da njihov sin diplomira na studiju elektrotehnike do sredine iduće godine hladno su odbili. Studij koji inače traje tri godine Laurent je trebao, po mišljenju njegovih roditelja, završiti u samo deset mjeseci.

Otac Alexander Simons kaže da su ga na sveučilištu kritizirali što je sina izložio toliko medijskoj pažnji.

"Rekli su nam da medijima stavljamo prevelik pritisak na naše dijete i da će Laurent morati na psihijatrijske preglede ako tako nastavimo. Ako dijete dobro igra nogomet, svi mislimo da je pozornost medija odlična stvar. Moj sin ima drugačiji talent. Zašto ne bismo bili ponosni na to?", rekao je Alexander Simons.

Sa sveučilišta potvrđuju da se radi o djetetu koje ima jedinstven talent, ali i da nisu htjeli na njega stavljati neprimjeren pritisak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:58