VIKTOR I AMALIJA KNAVS

DA JE PO TRUMPOVOM, NIKADA NE BI POSTALI DRŽAVLJANI SAD-a Melanijini roditelji postali Amerikanci, ne zna se tko ih je 'sponzorirao'

 Profimedia, SIPA USA

Viktor i Amalija Knavs, osim svoje kćeri Melanije najpoznatiji stanovnici slovenskog gradića Sevnice, u četvrtak su položili prisegu i postali građani Sjedinjenih Američkih Država. Do sada su u SAD-u živjeli kao trajno nastanjeni. Nakon što su položili prisegu nisu bili pretjerano rječiti, prenosi AP - Viktor je novinarki na pitanje kako se osjeća nakon što je postao Amerikanac kratko odgovorio: “Hvala”.

Njihov je odvjetnik rekao kako su sami podnijeli zahtjev za državljanstvom, da nisu imali nikakvu protekciju, ali nije odgovorio na pitanje tko je sponzorirao njihove zelene karte. AP navodi kako je upravo Trump otežao ulazak migranata u SAD pa i ostanak onih koji su u toj zemlji već godinama. A neki su, primjerice, vojnici i služili u ratnim operacijama. Osim toga, Trump se protivi i ovakvom obliku dobivanja državljanstva, po obiteljskoj liniji. Dakle, da je po njegovom, Melanijini tata i mama ne bi postali američki državljani.

Melanijina glasnogovornica je odbila bilo kakav komentar, a ni Donald Trump nije ništa tweetao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:43