POJAŠNJENJE IZ NEW YORKA

DAČIĆ SE HVALI SUSRETOM S KOLINDOM, PANTOVČAK BRZO REAGIRAO 'Sreli smo se na hodniku. Ako predsjednica nekog pozdravi, to nije bilateralni sastanak'

Kolinda Grabar-Kitarović
 Profimedia, Zuma Press

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je izvijestila medije o svojim sastancima sa svjetskim čelnicima u New Yorku uoči početka Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Isto je učinilo i srbijansko ministarstvo vanjskih poslova koje je navelo da se ministar Ivica Dačić kratko susreo s hrvatskom predsjednicom, što u priopćenju iz Ureda predsjednice nije bilo navedeno.

Kako su hrvatski mediji prenijeli informaciju da su se Grabar-Kitarović i Dačić susreli u New Yorku, iz Ureda predsjednice htjeli su dodatno objasniti o kakvom se susretu radilo.

"U New Yorku nije održan bilateralni sastanak hrvatske predsjednice i srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića. Hrvatska je delegacija srbijansku delegaciju srela na hodniku, kao i desetke drugih", poručuju.

"Ako predsjednica nekog pozdravi, to nije bilateralni sastanak", prenosi N1 reakciju Ureda predsjednice iz kojeg napominju da sastanka nije bilo niti je u planu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:58