BORBA ZA ŽIVOT

DANSKA PRED TV EKRANIMA, SVI IŠČEKUJU VIJESTI IZ BOLNICE Zdravstveno stanje danskog princa naglo se pogoršalo

 
Kraljica Margareta II izlazi iz bolnice u kojoj boravi princ Henrik
 Scanpix Denmark/Jonas Olufson / REUTERS

Zdravlje princa Henrika (83), supruga danske kraljice Margarete II, pogoršava se, prema informacijama iz kraljevske palače, i proteklog vikenda obitelj se okupila kako bi bila uz njega u bolnici.

Prema pisanju danskih medija kraljica te drugi članovi kraljevske obitelji u nedjelju su se smjenjivali kraj bolničke postelje princa rođenog u Francuskoj.

U bolnicu je stigao prvo najstariji sin prestolonasljednik princ Frederik (49) sa suprugom Australkom Mary i četvero djece, potom mlađi sin princ Joachim (48) sa suprugom Francuskinjom Marie i djecom, pa je na kraju stigla i kraljica.

Henrika je posjetila i jedna od njegove dvije sestre Catherine de Monpezat, časna sestra u Toulouseu, koja je doputovala u Dansku.

Henrikova starija sestra Francoise Bardin prebolesna je za put do Danske. Put u Dansku planiraju i Henrikova braća.

"Henrikovo stanje zabrinjavajuće je, svi smo zabrinuti pa ću ga posjetiti", prenose mediji riječi njegova 75-godišnjeg brata Etiennea.

Palača je u petak objavila da se nakon liječenja od upale pluća koje traje od siječnja njegovo stanje pogoršalo. Princ Henrik razbolio se tijekom puta po Egiptu.

Zbog bolesti 83-godišnjeg oca Frederik, član Međunarodnog olimpijskog odbora, vratio se u Dansku iz Južne Koreje gdje je nazočio zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ranije ovoga mjeseca palača je objavila i da mu je postavljena dijagnoza dobroćudnog tumora na plućima a u rujnu je objavljeno da pati od demencije te da će ograničiti svoje kraljevske obveze.

Margareta II udala se za njega 1967. a okrunjena je 1972.

FILE PHOTO: Filer from 2017 showing Danish Queen Margrethe and her husband prince Henrik. The Danish Royal House states in a press release September 6, 2017 that Prince Henrik suffers from dementia. Scanpix Denmark/ Henning Bagger/via REUTERS      ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. DENMARK OUT. - RC17423C7A30
Scanpix Denmark/Henning Bagger / REUTERS
Princ Henrik i Kraljica Margareta II

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:46