FILMSKA AKCIJA

DETALJI OKRŠAJA U KOJEM JE UBIJEN SERIJSKI UBOJICA U šumi si je napravio skrovište nalik na eskimske kućice, specijalci ga nisu ni primijetili

Edin Gačić i policija na mjestu gdje je ubijen
 Screenshot: Youtube, Dnevni Avaz / Screenshot: Facebook

Likvidacija višestrukog ubojice Edina Gačića, koji je danima sijao strah u Bosni i Hercegovini, i dalje je glavna tema svih tamošnjih medija.

Portal Žurnal objavio je detalje jučerašnje akcije u kojoj je, prilikom razmjene metaka, ranjen jedan specijalni policajac.

Tako se doznalo da je prva ozbiljnija informacija o mogućoj lokaciji na kojoj se nalazi ubojica zaprimljena u ranu zoru, još oko četiri sata ujutro. U novom snijegu uočeni su ljudski tragovi, no cjelodnevno praćenje tragova nije dalo rezultate. Tek poslijepodne četvorica pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo pronašla su novi trag. Krenuli su za njim. Gačić se nalazio u šiblju na vrhu brežuljka te ga policajci nisu ni primijetili sve dok nije zapucao na njih. Jedan je metak pritom pogodio specijalca u nogu, a drugi raznio cijev puške drugog policajca. Specijalci su reagirali i ispalili rafale iz vatrenog oružja u Gačićevom smjeru nakon čega je paljba utihnula, a opasni ubojica bio je mrtav.

Bajonetom masakrirao tijelo svoje žrtve

Pištolj druge Edinove žrtve, policajca Mahira Begića, koji je baš u tim trenucima sahranjivan, ostao mu je u desnoj ruci. Ispred njega je bio bajonet zaboden u zemlju i prekriven ovčjom kožom. Služio mu je kao grudobran, piše Žurnal dodajući kako je baš tim bajonetom Gačić u Konjicu prošlog ponedjeljka masakrirao tijelo Sauda Sultanića, nakon što ga je llikvidirao ispalivši mu metke u glavu i grudi.

U vrijeme pogibije ubojica je nosio odjeću od vune. Pored njega je bila gomila čahura. Hranu nije imao uz sebe. S druge strane brda, nekih tristo metara od Gačićevog rova, bilo je njegovo skrovište napravljeno od snijega po uzoru na eskimske kućice. Tu je boravio prije nego je primijetio da mu se približava potjera. Ni u tom skrovištu nije bilo hrane.

Jeo je stranice knjiga

Portal piše i kako se Gačić policajcima ranije, prilikom istrage o ubojstvu svoje majke, žalio kako je u djetinjstvu bio seksualno zlostavljan. Jedan od osuđenika koji je s Gačićem dijelio ćeliju ispričao je da je ovaj najviše vremena provodio u zatvorskoj knjižnici.

- Učio je knjige napamet, a onda je sve to ponavljao u ćeliji. Kada bi mu se posebno svidio neki dio knjige, otkinuo bi tu stranicu i doslovno je pojeo - naveo je zatvorenik koji je izdržavao kaznu sa Gačićem, donosi Žurnal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:33