SKORO FATALNA POGREŠKA

DEVETERO TURISTA U KOMI NAKON ŠMRKANJA BIJELOG PRAHA 'Mislili su da je to kokain, ali ubrzo su počeli halucinirati, a zatim su ostali paralizirani'

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Devetero mladih turista završilo je u bolnici u gradu Perthu u Australiji nakon što su ušmrkali bijeli prah za koji su vjerovali da je kokain, javlja BBC.

Troje se još uvijek nalazi u kritičnom stanju, a svih devetoro pretrpjelo je spazme, paralizu i halucinacije. Bijeli im je prah greškom stigao poštom, adresiran na nekog drugog.

Prema prvim testiranjima, liječnici sumnjaju da se u prahu nalazio Hyoscine - lijek koji se izdaje na recept, a postao je notoran kao droga za silovanje.

Petero turista su Francuzi, dvoje Nijemci, jedan je Talijan, a jedan Marokanac, svih devetero ima između 21 i 25 godina.

Odsjeli su u stanu u četvrti Victoria Park, a jednog im je dana stigao paket naslovljen na prošlog stanara. Unutra su pronašli bijeli prah zamotan u papir na kojem je pisalo 'Scoop'. Moguće da se radilo o referenci na Scopolamine - drugo ime za Hyoscine.

Kako su vjerovali da je prah kokain, podijelili su ga u devet doza i ušmrkali, a potom su svi ostali paralizirani i nisu bili u stanju dozvati pomoć.

- Bili smo bespomoćni, nismo mogli ništa, rekla je Simone, koja se uspjela oporaviti. Hitnu je pozvao tek deseti cimer, koji je izašao sam van tu večer, tek kada se vratio u stan.

Susjede su šokirali prizori koje su ugledali dok je hitna iznosila devetoro ljudi na nosilima iz kuće - neki su bili u nesvijesti a neki su se grčili i imali staklaste oči.

- Nekoliko bi ih sigurno umrlo bez intervencije liječnika, rekao je doktor David McCutcheon, djelatnik hitne službe u bolnici u Perthu.

- Dovezeni su u bolnicu u stanju delirija. Halucinirali su, srca su im lupala kao luda, nekoliko smo ih morali staviti u induciranu komu za vlastito dobro, stvarno moram naglasiti u koliko su ozbiljnom stanju bili, kazao je dr. McCutcheon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:42