'STRAST' ZA REKLAME

DIREKTORICA I TATINA KĆI IZVAN KONTROLE Podivljala šefica marketinga u velikoj aviokompaniji poslovne partnere na sastanku gađala čašama

Cho Hyun-min
 MBC footage/Yonhap / REUTERS

Zrakoplovna tvrtka Korean Air suspendirala je jednu od kćeri direktora tvrtke Cho Yang-hoa nakon što je ova na poslovnom sastanku imala agresivni ispad, piše The Guardian.

Cho Hyun-min, viša potpredsjednica zadužena za marketing, poznata i kao Emily Cho, navodno je na djelatnika jedne oglašivačke agencije koji je prisustvovao prošlomjesečnom sastanku, bacila čašu vode. Cho se za incident kasnije ispričala putem Facebooka, opravdavši svoj ispad tvrdnjom da je jako strastvena po pitanju reklama.

"Ispričavam se za svoje budalasto ponašanje", rekla je. "Moja je velika krivnja što nisam mogla kontrolirati svoje emocije."

Inače, Emily Cho mlađa je sestra Cho Hyun-ah, bivše direktorice u istoj zrakoplovnoj tvrtki koja je jednom prilikom 2014. godine uzrokovala kašnjenje leta na zračnoj luci JFK u New Yorku jer su joj orašasti plodovi posluženi u vrećici, a ne u zdjelici kako je htjela.

Korean Air je u ponedjeljak suspendirao Emily, a iz tvrtke su rekli da će nakon policijske istrage poduzeti disciplinske korake protiv potpredsjednice.

Policijska će istraga utvrditi je li Cho čašu vode bacila na pod, kako tvrde iz Korean Aira, ili prema licu zaposlenika oglašivačke agencije, kako neki mediji prenose. Ako je čašu bacila prema licu osobe, to se može smatrati fizičkim napadom.

Određene osobe smatraju da elitne poslovne obitelji u Južnoj Koreji previše kontroliraju na burzama izlistane tvrtke, unatoč tome što nisu većinski vlasnici. Veliki korejski industrijski konglomerati koje vode i kontroliraju vlasnici ili obitelji poznati su kao "čebolovi". Vlada percepcija da se članovi njihovih osnivačkih obitelji tretiraju poput "careva".

Više od 56 tisuća Južnokorejaca potpisalo je peticiju da Korean Air iz svog imena makne riječ "Korea". "Postoji velika šansa da će stranci koji čitaju vijesti doznati kako se ponaša osnivačka obitelj te da će pretpostaviti da je to dio nacionalnog imidža Južne Koreje", stoji u peticiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:53