'STRAST' ZA REKLAME

DIREKTORICA I TATINA KĆI IZVAN KONTROLE Podivljala šefica marketinga u velikoj aviokompaniji poslovne partnere na sastanku gađala čašama

Cho Hyun-min, a senior vice president at Korean Air Lines and a daughter of its chairman Cho Yang-ho, arrives at Incheon International Airport in Incheon, South Korea, in this still image from MBC exclusive news report footage obtained by Yonhap on April 15, 2018. MBC footage/Yonhap via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. SOUTH KOREA OUT. NO RESALES. NO ARCHIVE.
MBC footage/Yonhap / REUTERS

Cho Hyun-min

Zrakoplovna tvrtka Korean Air suspendirala je jednu od kćeri direktora tvrtke Cho Yang-hoa nakon što je ova na poslovnom sastanku imala agresivni ispad, piše The Guardian.

Cho Hyun-min, viša potpredsjednica zadužena za marketing, poznata i kao Emily Cho, navodno je na djelatnika jedne oglašivačke agencije koji je prisustvovao prošlomjesečnom sastanku, bacila čašu vode. Cho se za incident kasnije ispričala putem Facebooka, opravdavši svoj ispad tvrdnjom da je jako strastvena po pitanju reklama.

"Ispričavam se za svoje budalasto ponašanje", rekla je. "Moja je velika krivnja što nisam mogla kontrolirati svoje emocije."

Inače, Emily Cho mlađa je sestra Cho Hyun-ah, bivše direktorice u istoj zrakoplovnoj tvrtki koja je jednom prilikom 2014. godine uzrokovala kašnjenje leta na zračnoj luci JFK u New Yorku jer su joj orašasti plodovi posluženi u vrećici, a ne u zdjelici kako je htjela.

Korean Air je u ponedjeljak suspendirao Emily, a iz tvrtke su rekli da će nakon policijske istrage poduzeti disciplinske korake protiv potpredsjednice.

Policijska će istraga utvrditi je li Cho čašu vode bacila na pod, kako tvrde iz Korean Aira, ili prema licu zaposlenika oglašivačke agencije, kako neki mediji prenose. Ako je čašu bacila prema licu osobe, to se može smatrati fizičkim napadom.

Određene osobe smatraju da elitne poslovne obitelji u Južnoj Koreji previše kontroliraju na burzama izlistane tvrtke, unatoč tome što nisu većinski vlasnici. Veliki korejski industrijski konglomerati koje vode i kontroliraju vlasnici ili obitelji poznati su kao "čebolovi". Vlada percepcija da se članovi njihovih osnivačkih obitelji tretiraju poput "careva".

Više od 56 tisuća Južnokorejaca potpisalo je peticiju da Korean Air iz svog imena makne riječ "Korea". "Postoji velika šansa da će stranci koji čitaju vijesti doznati kako se ponaša osnivačka obitelj te da će pretpostaviti da je to dio nacionalnog imidža Južne Koreje", stoji u peticiji.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo