I DORSEY U PROBLEMIMA

DIREKTORU TWITTERA HAKIRAN RAČUN NA TWITTERU Ni gazda nije imun na hakerske napade: Poslali su niz rasističkih i uvredljivih poruka i objava

 
Jack Dorsey
 Charles Platiau / REUTERS

Glavnom direktoru i suosnivaču Twittera Jacku Dorseyju u petak je za sada nepoznata osoba hakirala njegov račun na, ni manje ni više, Twitteru.

Na Dorseyjevu računu bio je objavljen niz rasističkih uvreda i uvredljivih statusa prije nego ih je služba za kibernetičku sigurnost u toj tvrtki sa sjedištem u San Franciscu uklonila i vratila kontrolu nad svojom društvenom mrežom.

Twitter je neovlašteni upad u svoj sustav pripisao "sigurnosnom propustu mobilnog poslužitelja".

Tweetovi i retweetovi u kojima su korišteni rasistički slogani i psovke moglo je vidjeti više od četiri milijuna pratitelja Dorseyja, prije nego je Twitter “osigurao” njegov račun.

A message from the Twitter communications department confirming the hacking of co-founder and CEO Jack Dorsey's Twitter account and his postings is seen on a mobile phone held in front of Dorsey's twitter feed displayed on a computer screen in this photo illustration taken in Washington, U.S. August 30, 2019.   REUTERS/Jim Bourg
Jim Bourg / REUTERS
Poruke koje potvrđuju da je profil Jacka Dorseyja hakiran

U jednoj od objava na hakiranom računu tvrdi se kako "nacistička Njemačka nije učinila ništa loše", dok drugi sadržavaju rasističke komentare o crncima i Židovima.

U jednoj objavi također se sugeriralo kako je postavljena bomba u središtu Twittera.

Inače, Dorsey je autor prvog statusa koji je ikad objavljen na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:57