'GLORIA'

DIVLJA OLUJA POHARALA ŠPANJOLSKU I FRANCUSKU, IMA POGINULIH Kaos u prometu zbog snijega, poplava i jakog vjetra, zabilježeni valovi od 14 metara!

 
Snijeg u Francuskoj
 AFP

Najmanje četvero ljudi poginulo je u snježnoj oluji koja je poharala Španjolsku, a potom prešla na Francusku. Svi poginuli su s istoka Španjolske, a u ponedjeljak je oluja s jakim vjetrom i poplavama najžešće pogodila Valenciju i Baleare. Prema navodima francuskih meteorologa, to je najgora oluja od 1982. godine.

Jedan Španjolac je poginuo kad ga je u glavu udario crijep otpao s krova zgrade, a pokraj Valencije se smrznula beskućnica, prenosi Reuters.

Treća žrtva je muškarac poginuo u prometnoj nesreći na snijegom zatrpanoj cesti u Asturiji kad je pokušao staviti zimske lance na gume automobila, a četvrti muškarac smrznuo se nedaleko od svoje kuće u gradu Moixentu.

Jug Francuske oluju je dočekao s crvenim alarmom, preventivno je zatvorena autocesta A9 s francuske strane granice. Sutra se očekuje smirivanje oluje.

Danas je još bila na snazi uzbuna u većem dijelu Katalonije jer su meteorolozi upozoravali da bi valovi na području Barcelone i Girone mogli doseći sedam metara. Na Mallorci su u ponedjeljak zabilježeni i oni od 14 metara.

Oluja Gloria ponegdje je donijela snijeg, a negdje kišu, na nekim mjestima u Kataloniji, Valenciji, Muriciji i Aragonu zabilježeno je od 20 do 40 centimetara snijega, dok je jak vjetar u naletima premašivao 100 kilometara.

Promet je također u kaosu jer je na brojnim cestama zabranjena vožnja kamionima i autobusima.

Sea waves hit Port-Vendres pier during storm Gloria on January 21, 2020. - Storm Gloria hit Spain on January 21, 2020 killing three people. (Photo by RAYMOND ROIG / AFP)
AFP
Nevrijeme u Španjolskoj

TOPSHOT - Big waves overpass a breakwater at the Port Olympic marina in Barcelona as storm Gloria batters Spanish eastern coast on January 21, 2020. - Freezing winds, heavy snow and rain lashed parts of Spain yesterday, killing three people, forcing the closure of schools that cancelled classes for nearly 200,000 students and disrupting travel, officials said. (Photo by Josep LAGO / AFP)
AFP
Nevrijeme u Španjolskoj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:52