NEPOZVANI GOST

DIVLJA ZVIJER ZATVORILA JEDNU OD NAJVEĆIH TVORNICA AUTOMOBILA NA SVIJETU Proizvodnja je stala na čak 36 sati: 'Bacali smo petarde, mamili ga kozama'

 
 CCTV / Screenshot: YouTube

Nakon gotovo 36 sati potrage uhvaćen je leoprad zbog kojeg je bio zatvoren dio ogromnog tvorničkog kompleksa Maruti Suzukui u Indiji, piše BBC.

Na zalutalog leoparda službenike tvornice upozorila je snimka nadzorne kamere u dijelu kompleksa u kojem se proizvode motori, a kojI si prostire preko ogromne površine. Noćni radnici odmah su evakuirani, prostor je zatvoren, a kada su dnevni radnici u četvrtak ujutro sitigli na posao nisu mogli ući u kompleks, nego su čekali da 12 zaposlenika odjela za šume i 50 policajaca nađu veliku mačku.

Tijekom dugotrajne potrage kamere su u još nekoliko navrata snimile leporada prije nego je napokon lociran i uspavan.

- Leopard je prevezen u bolnicu na pregled i kasnije će biti pušten u divljinu - rekli su službenci odjela za očuvanje šuma za BBC.

Kako bi namamili leoparda, timovi zaduženi za "lov" koristili su i dva kaveza u kojima su bile žive koze, a pokušali su ga istjerati na vidjelo i bacanjem petardi, javlja NDTV.

Inače, tvornica Maruti Suzuki nalazi se nedaleko od glavnog grada Indije, New Dehlija, a riječ je o najvećoj tvornici automobila u Indiji, ujedno i jednoj od najvećih na svijetu. Godišnje se tamo proizvede gotovo milijun vozila.

Indija se sve češće susreće s problemom neželjnih susreta divljih životinja s ljudima zbog rapidnog smanjenja površine njihovih staništa pa tako slonovi, tigrovi i leopardi znaju zalutati u rezidencijalna područja. Smatra se da u Indiji živi između 12 i 14 tisuća leoparda, a prosječno se ubije jedan po danu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:35