MONSTRUMI

DJEVOJČICU NATJERALI DA POLUGOLA PARADIRA CESTOM I BRANI 'OKALJANU ČAST SVOJE OBITELJI' Kaznili je zbog bratova grijeha iz prošlosti

Ilustracija
 PROFIMEDIA

Mještane sela u neposrednoj blizini grada Chaudhwana na sjeverozapadu Pakistana šokirao je incident u kojem su, prema pisanju lokalnih medija, sudjelovali tinejdžerica i skupina odraslih muškaraca.

BBC prenosi da je naoružana banda natjerala 16-godišnjakinju da polugola hoda selom kako bi, objasnili su, "obranila okaljanu čast vlastite obitelji".

Djevojčicu su, naime, "kaznili" zbog romanse koju je njezin brat svojedobno imao sa ženom, članicom obitelji jednog od napadača.

Policija je zasad uhitila osmero ljudi, a za devetim muškarcem iz bande još traga, prenosi BBC.

- Napali su me usred bijela dana. Išla sam po vodu na obližnji ribnjak kad su me zaskočili. Bacili su me na pod i škarama mi razrezali odjeću. Rođakinja me pokušala zaštititi, pokriti svojom maramom, ali i nju su uzeli i potrgali. Pobjegla sam u obližnju kuću, ali izvukli su me van i nastavili terorizirati. Kad im je jedan mještanin rekao da prestanu, zaprijetili su mu puškama - ispričala je 16-godišnjakinja lokalnim novinarima.

Zgroženi mještani policiji su poslije rekli kako je banda napala djevojčicu zbog svađe stare tri godine.

- Žrtvin brat poklonio je mobitel djevojci iz sela koja mu se sviđala kako bi se s njom mogao tajno dopisivati. Njezina obitelj to je doživjela kao veliku izdaju i povredu časti. Mladić je platio kaznu u iznosu od 300.000 rupija (oko 19.000 kuna) i slučaj se smatrao zatvorenim, ali očito smo se svi prevarili - prepričali su zgranuti mještani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:04