LANA BIJEDIĆ

DJEVOJKA IZ OBITELJI POZNATOG JUGOSLAVENSKOG POLITIČARA BIT ĆE POKOPANA U ČETVRTAK Prijatelji u šoku: 'Bila je posebna'

 
 GSS

Lana Bijedić (19), koja je ubijena u nedjelju u Mostaru, bit će pokopana u četvrtak na Gradskom groblju Sutina u 9 sati, piše Klix.

Tijelo nesretne djevojke pronađeno je u rijeci Studenčici pored Ljubuškog istog dana kad je nestala. Rekla je majci da ide na kavu s prijateljicom i nikad se nije vratila.

Na glavi je imala nekoliko rana od udaraca, a na vratu tragove od gušenja, pokazala je obdukcija.

Policija još traga za osumnjičenima, a trenutno je na vještačenju njezin mobitel.

"Prema prvim rezultatima, sve se događalo oko mjesta na kojem je pronađena, na što ukazuju i tragovi borbe nađeni tijekom očevida", naglasio je tužitelj.

Lanini prijatelji iz Srednje građevinske škole rekli su da je bila posebna, inteligentna, kreativna i iskrena, zainteresirana za mnoge teme o kojima njezini vršnjaci često i ne razmišljaju.

"U našoj školi i u našim srcima ostavila je trag svojom osobnošću. Osvajala je nagrade na natjecanjima iz engleskog jezika i kulturnog naslijeđa", napisali su.

U školi su joj odali počast šutnjom tijekom školskog sata.

Prema pisanju bosanskih medija, Lana je uskoro trebala otputovati u Sarajevo gdje je upisala fakultet i navodno je već iznajmila stan.

Ona je iz ugledne mostarske obitelji, kći poznate sveučilišne profesorice i rođakinja istaknutog jugoslavenskog političara Džemala Bijedića koji je u siječnju 1977. tragično stradao u avionskoj nesreći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:06