PREVARA

'DJEVOJKA KOJU SAM VOLIO NAJVIŠE NA SVIJETU SABOTIRALA MI JE ŽIVOT!' Bio je najveća nada ozbiljne glazbe, a onda mu je posesivna cura uništila sve

 Getty images

Eric Abramovitz je s 20 godina postao općeprihvaćen u svijetu ozbiljne glazbe u Kanadi pa ga je prilično iznenadilo kad je dobio odbijenicu uglednog konzervatorija u Los Angelesu, na kojem je htio studirati kod poznatog glazbenog instruktora, piše The Guardian.

Dvije godine kasnije je saznao da odbijenicu uopće nije napisao poznati profesor glazbe, nego njegova tadašnja djevojka koja se uplašila da će on napustiti Montreal zbog nove prilike u karijeri, pa je učinila sve da njegova prijava ne bude prihvaćena.

Ovaj tjedan je sudac na ontarijskom višem sudu presudio da Abramovitzova bivša djevojka Jennifer Lee treba platiti 375,000 dolara kao kompenzaciju zbog uplitanja u njegovu karijeru koje mu je onemogućilo napredovanje. Sudac David Corbett je kazao da je bilo teško odrediti novčani iznos koji bi kompenzirao financijski gubitak mladom glazbeniku zbog propuštene prilike.

Lee na sudu nije negirala optužbe iznesene protiv nje.

Abramovitz i Lee su se upoznali u glazbenoj školi na Sveučilištu McGill gdje su započeli romantičnu vezu. Abramovitz je uskoro započeo zajednički život s Lee, a povjerio joj je i svoju lozinku za e-mail račun.

Stipendija koju je Abramovitz želio dobiti bi mu omogućila da završi zadnje dvije godine preddiplomskog studija u Los Angelesu. Stipendijom bi otplatio dug od 51.000 dolara i troškove života na glazbenom konzervatoriju Colburn, a pritom bi mogao učiti od Yehuda Gilada, koji je prema tvrdnjama suda 'među najboljim učiteljima klarineta na svijetu'. On svake godine pod svoje uzima samo dva učenika iz cijelog svijeta.

Kad mu je konzervatorij Colburn poslao e-mail u kojem ga informira da je primljen, Abramovitz ga uopće nije dobio, odnosno čim je stigao na njegovu adresu, Lee ga je izbrisala. Istovremeno, u njegovo je ime poslala odgovor na e-mail i odbila ponudu konzervatorija! Da bi prijevaru učinila uvjerljivom, Lee je kreirala i lažni e-mail račun koji je prividno koristio profesor Gilad, a putem tog maila je Abramovitzu ponudila manju stipendiju u iznosu od 5,000 dolara. Lee je znala da Abramovitz neće prihvatiti takvu stipendiju, koja mu nije mogla omogućiti da si priušti život u Los Angelesu.

Tek mjesecima kasnije Abramovitz je tijekom susreta s profesorom Giladom na jednoj audiciji shvatio da je žrtva prevare, ili bolje reći sabotaže. Mladić je profesora pita zašto ga je odbio primiti na studij, a iznenađeni profesor je njega pitao zašto je on odbio doći iako mu je to ponudio. Mozaik se počeo slagati...

U svibnju 2016., skoro dvije godine nakon odbijenice, Abramovitz je iskušao staru lozinku koju je kreirala Lee na e-mail računu, za koji je profesor Gilad utvrdio da mu ne pripada. Nakon što je uspješno dobio pristup, otkrio je da e-mail za oporavak računa i telefonski broj pripadaju Lee.

Ljubavni par Lee-Abramovitz se rastao 2014. Gilad je uplitanje Lee u njegovu komunikaciju s mladim klarinetistom nazvao 'nevjerojatnim' i 'nemoralnim'.

Abramovitz je kasnije ipak dobio priliku surađivati s Giladom, ali u sklopu zasebnog programa za koji mu nije bila dostupna stipendija pa je sve bilo uz znatno manju dozu prestiža koji bi išao da nije bilo sabotaže. Tijekom ove godine, zaposlio se u simfoniji u Nashvilleu.

- Očito, ovo je žalosna situacija, izjavio je Abramovitz.

- Ali ipak, sve pripreme i probe koje sam odradio isplatile su se. Nije sve izgubljeno, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:55