INCIDENT TIJEKOM IZLASKA

'DJEVOJKE SE OSJEĆAJU KAO DA NE MOGU REĆI 'NE', JER ĆE INAČE NASTRADATI' Muškarac udario 18-godišnjakinju koja mu je rekla da 'nije zainteresirana'

Ilustracija
 Profimedia, Tetra Images

Gabrielle Walsh, 18-godišnja djevojka iz Manchestera, prošlog je vikenda sa svojim prijateljem Kyleom McKeownom otišla u noćni izlazak u samom centru grada.

Walsh i McKeown u subotu su se u 3:30 sati udaljavali od noćnog kluba Bloom prema Ulici Canal kada su im prišla tri muškarca. "Planirali smo krenuti prema svojim kućama", rekla je Walsh za Manchester Evening News. "Baš sam bila skinula svoje cipele i jedan od njih mi je rekao da mu se sviđaju moja stopala. Rekla sam 'OK' i pokušala odšetati, međutim oni su nastavili hodati iza mene i pokušali su pričati sa mnom."

Walsh je u jednom trenutku dozlogrdilo. "Okrenula sam se i rekla, 'žao mi je, nisam zainteresirana'. Jedan od njih, rekla bi u svojim srednjim dvadesetima, reagirao je tako što je pitao, 's kim si, cvikerašem ovim', i pokazao prema Kyleu, koji nosi naočale", rekla je.

Muškarci ih nisu prestali pratiti i maltretirati. "Kyleu sam više puta rekla da idemo."

Jedan ju je od muškaraca potom udario u glavu.

Walsh se nakon nekog vremena probudila na podu. Muškarci su bili napali i njezinog prijatelja Kylea.

"Njegovih naočala više nije bilo. Bio je prekriven u porezotinama i masnicama", rekla je Walsh.

Volonteri udruge za sigurnost Village Angels pružili su im prvu pomoć. "Pokušali su dozvati hitnu pomoć, međutim predugo bismo čekali pa su nam rekli da jednostavno uzmemo taksi. Nisu puno toga napravili. Dali su mi kapi za oči i rekli da odem kući", rekla je Walsh.

Walsh je nekoliko dana nakon napada otišla okulistu koji joj je rekao da u oku ima krvni ugrušak. "Još uvijek ne vidim na to oko. Kada ga otvorim, sve mi je žuto", dodala je.

Napad je prijavljen policiji, međutim Walsh još nije razgovarala s djelatnikom policije.

Manchester Evening News piše da je svjedok incidenta potvrdio da se napad na Walsh zaista dogodio.

Walsh, inače studentica, kaže da se nada da će policija pronaći snimke sigurnosnih kamera na kojima je zabilježen incident, ali i da se boji ići sama van. "Nisam nepristojna osoba, samo sam im rekla da nisam zainteresirana. Mislim da je to bila ljubomora i ego jer sam ga odbila pred njegovim prijateljima. Djevojke se osjećaju kao da ne mogu reći 'ne'", rekla je Walsh. "Osjećaju se da bi mogle nastradati ako kažu 'ne', i u ovom slučaju to se i dogodilo. Uplašila sam se. Bojim se ići van, uvijek moram biti s nekim."

Policija trenutno istražuje incident.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:15