NEVJEROJATNA OKRUTNOST

DJEVOJKU PREBILI METLOM I ZALILI KIPUĆIM ULJEM JER NIJE ŽELJELA UĆI U DOGOVORENI BRAK Roditelji optuženi za obiteljsko nasilje

Ilustracija
 Profimedia, Photononstop

Roditelji djevojke koja je odbila ući u dogovoreni brak uhićeni su jer su je navodno zalili kipućim uljem i prebili drškom metle, piše Independent.

Maarib Al Hishmawi, kojoj je sad 16 godina, pobjegla je od kuće u San Antoniju u Teksasu, nakon mjeseci zlostavljanja kojem je bila izložena nakon što je odbila udati se za starijeg muškarca koji živi na drugom kraju države, izvijestio je šerif Javier Salazar. Djevojka je nakon nekog vremena pronađena živa i zdrava te je dodijeljena na brigu privremenim skrbnicima kao i njezino pet preostale braće i sestara starih između pet i 15 godina.

'O čitavom smo slučaju doznali sredinom 2017. godine kad je dogovoren brak između djevojke i muškarca s drugog kraja države. Tom prilikom plaćeno je 20.000 dolara', rekao je šerif Salazar.

'Mlada djevojka bila je izložena okrutnom zlostavljanju jer se nije željela udati za tu osobu. Nekoliko puta je bila zalivena vrućim uljem i premlaćena drškom od metke. Jednom se čak dogodilo da su je toliko davili da je izgubila svijest. Jedino što je mogla učiniti da okonča mučenje je da pristane na brak. Kad je vjenčanje dogovoreno, djevojka je pobjegla od kuće', kaže šerif Salazar.

U zlostavljanje je bilo uključeno oboje roditelja, a zasad nije poznato jesu li i koliko zlostavljali i ostalu djecu.

Maaribini roditelji Abdulah Fahmi Al Hishmawi (34) i Hamdiyah Sabah Al Hishmawi (33), optuženi su za obiteljsko nasilje. Koliko je poznato, upravo je majka bila ta koja je djevojku opekla vrućim uljem.

Muškarcu za kojeg se Maarib trebala udati također prijeti tužba.

'Zasad još ne znamo tko je on, no prema našim saznanjima, FBI je već razgovarao s njim. Vrlo je vjerojatno da će i on biti optužen', rekao je šerif Salazar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:53