ŠEF REPUBLIKE SRPSKE

DODIK NAJAVIO NESTANAK BiH 'To je hibrid koji ne funkcionira, neće ga više biti, na životu ga održavaju još samo dvije osobe'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.05.2017. u 15:56

 • Robert Fajt / HANZA MEDIA

  Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je u nedjelju najavio nestanak Bosne i Hercegovine i odcjepljenje njegova entiteta ustvrdivši kako će se referendum o tome u RS-u dogoditi prije ili kasnije.

  "Da li će se to dogoditi 2018. ili neke 2028. to uopće nije važno sa stajališta nacionalnog i državnog interesa. Potpuno sam uvjeren da će se to dogoditi, vodio ja taj proces ili ne", kazao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

  Kazao je kako njegova stranka Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ima "dugoročnu viziju" kako to ostvariti i to bez uporabe oružja jer je procjena kako bi to bila nepotrebna avantura.

  Dodik je ocijenio kako je BiH "hibrid koji ne funkcionira", a opstaje samo zahvaljujući potpori međunarodne zajednice.

  Kao glavne "krivce" za to što BiH kao država još uvijek postoji označio je američku veleposlanicu u BiH Maureen Cormack te britanskog veleposlanika Edwarda Fergusona, diplomate s kojima je već dugo na "ratnoj nozi".

  Veleposlanicu Cormack Dodik smatra glavnim krivcem što je dospio na američku "crnu listu" pa mu je uz ostalo zabranjeno putovati u SAD a američkim državljanima je zabranjeno s njim stupati u bilo kakve poslovne odnose.

  "Da se izmaknu Cormack i još nekoliko veleposlanika, Britanac i drugi, BiH uopće ne bi postojala. Oni više rade za BiH nego što predstavljaju svoje zemlje", zaključio je Dodik.

  Izdvajamo