KONTROVERZNI MILIJARDER

DOKUMENTARAC OTKRIO NOVE POJEDINOSTI O EPSTEINU Na 'Otoku orgija' družio se s Clintonom, a njegov odvjetnik uvjeren je da je milijarder ubijen

 
Jeffrey Epstein (u sredini)
 Profimedia, Zuma Press - News

Netflixov dokumentarac o Jeffreyu Epsteinu, jednom od najkontroverznijih milijardera koji je 10. kolovoza prošle godine pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu, otkrio je nove detalje o njegovom razvratnom životu.

Naime, 70-godišnji Steve Scully koji se pojavljuje u dokumentarcu i koji je dugo godina radio na Epsteinovu otoku Little Saint James koji je u medijima dobio zloglasan nadimak "Otok orgija", kazao je kako je na tom otoku vrijeme provodio i bivši američki predsjednik Bill Clinton.

Clinton je ranije priznao da je putovao u Epsteinovom privatnom avionu zvanom "Lolita Express", koji je milijarder navodno koristio i za nelegalne seksualne aktivnosti s maloljetnicama, no na "Otoku orgija", ustvrdio je Clinton, nikada nije bio.

Scully je kazao kako je vidio i druge poznate osobe kako dolaze i odlaze s otoka, no tijekom Clintonovog posjeta na otoku nije bilo nikog.

U dokumentarcu se pojavljuje i David Schoen, Epsteinov odvjetnik koji ga je pokušao izvući iz zatvora u kojem je završio zbog seksualne trgovine maloljetnicama.

Kako piše Daily Mail, Schoen je kazao da je sa svojim timom pripremao čvrstu obranu u Epsteinovom slučaju te da se s njim našao devet dana prije nego je Epstein pronađen mrtav.

Kazao je kako je Epstein tijekom razgovora bio pun energije te da se radovao potencijalnom izlasku iz zatvora.

Tijekom tog sastanka koji je trajao pet sati, Schoen i Epstein su izradili strategiju za obranu na sudu te da se Epstein jako zalagao za to da dobije slučaj.

Schoen tvrdi da Epstein nije počinio samoubojstvo. Kada je čuo da je milijarder mrtav, odmah je angažirao dr. Michaela Badena, jednog od najpoznatijih forenzičkih patologa na svijetu.

Dr. Baden je otkrio da je Epstein imao dvije frakture na lijevoj i desnoj strani grkljana. Za Miami Herald je izjavio da se rijetkost da se ijedna kost slomi prilikom vješanja, a kamoli nekoliko kostiju.

- Obdukcijom se ne može utvrditi da je riječ o samoubojstvu - rekao je krajem prošle godine medijima dr. Baden.

- Osobno smatram da se radi o ubojstvu, no ne znam tko je ubio Epsteina - kazao je Schoen u dokumentarcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:06