U SVOM STILU

DONALD TRUMP NIJE OSTAO DUŽAN BRITANSKOM AMBASADORU 'Ćaknuti veleposlanik nije netko s kim smo oduševljeni. Jako glup tip, pompozna budala'

 
Donald Trump
 Jonathan Ernst / REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je britanskog veleposlanika Kima Darrocha, s kojim je zaratio nakon što je taj diplomat u povjerljivom dopisu vladi izvrijeđao Trumpovu administraciju, nazvao "vrlo glupim tipom".

"Ćaknuti veleposlanik kojeg je Ujedinjena Kraljevina natovarila SAD-u nije netko s kim smo oduševljeni. Jako glup tip", napisao je Trump na Twitteru iako je dan ranije poručio da se "više neće baviti" britanskim veleposlanikom.

Darroch je u povjerljivom dopisu vladi, koja je procurila u medije, Trumpovu administraciju opisao kao kao "disfunkcionalnu, nespretnu i nesposobnu".

Trump je također kazao da mu je bilo rečeno da je Darroch "pompozna budala" te da bi mu netko trebao reći da SAD trenutno ima "najsnažniju vojsku i gospodarstvo" na svijetu te da i jedno i drugo područje biva sve snažnije.

Kritika nije poštedio niti britansku premijerku na odlasku Theresu May te ponovio što joj je savjetovao u vezi Brexita.

"Ali ona je nastavila sa svojim bedastoćama. Ništa nije uspjela učiniti. Katastrofa", napisao je Trump na društvenoj mreži.

Trump je napao veleposlanika Kima Darrocha na Twitteru samo dan nakon što su u nedjelju Daily Mail objavile kritične komentare Darrocha pri čemu je iznio niz povjerljivih bilješki.

Britanska vlada poručila je Washingtonu da žale zbog curenja dopisa te će pokrenuti istragu, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Therese May.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:36