POSLJEDICE SKANDALA

'DONOSIM OVU ODLUKU TEŠKA SRCA, POKUŠAT ĆU VRATITI SVOJ UGLED...' Placido Domingo podnio ostavku na mjesto direktora opere Los Angelesa

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.10.2019. u 22:54

Spanish tenor Placido Domingo performs during a free concert in front of the Angel of Independence Monument in Mexico City December 19, 2009. REUTERS/Eliana Aponte (MEXICO - Tags: SOCIETY) - GM1E5CK0Y7801
Eliana Aponte / REUTERS

Placido Domingo

Slavni španjolski tenor Placido Domingo, kojeg je nekoliko žena optužilo za spolno uznemiravanje, dao je ostavku na mjesto generalnog direktora opere Los Angelesa, izvijestilo je u srijedu nekoliko američkih medija.

"Nedavne optužbe koje su mi upućene kroz medije stvorile su ozračje koje mi ne omogućuje da budem koristan toj kući koju tako volim", objasnio je 78-pjevač u priopćenju koje su prenijeli američki mediji.

"Iako ću i dalje pokušavati povratiti svoj ugled, odlučio sam da je bolje za operu Los Angelesa da napustim funkciju generalnog direktora i da za sada odustanem od predviđenih koncerata", dodao je.

Domingo, koji opovrgava optužbe na svoj račun, rekao je da je "teška srca" donio odluku o napuštanju uprave te institucije u kojoj je bio od 2003. godine.

Prošlog tjedna je odustao od nastupa u njujorškoj Metropolitan Operi u "Macbethu" Giuseppea Verdija.

Američki mediji sredinom kolovoza su objavili da je devet žena navelo da ih je od 1980. nadalje tenor spolno uznemiravao, optužujući ga za neželjene poljupce i zagrljaje, za noćne telefonske pozive i pritiske da se s njima sastane privatno, kao i neprimjerene geste, a jedna od njih je rekla da je imala spolni odnos s njim iz straha za karijeru.

U rujnu se javilo još jedanaest žena sa sličnim optužbama.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo