RADIKALNI UBOJICA

DOŠAO JE U ŠVEDSKU, ZATRAŽIO AZIL, A ONDA JE PROCURIO VIDEO S NJIM U GLAVNOJ ULOZI Umjesto dozvole boravka, Sirijac dobio - doživotni zatvor

 Screenshot

Švedski sud u četvrtak je osudio 46-godišnjeg migranta iz Sirije, Haisama Omaar Sakhanha, na kaznu doživotnog zatvora, piše AP.

On je osuđen zbog sudjelovanja u smaknuću sedam vojnika iz snaga odanih Bašaru al-Assadu - preciznije, on sam je ubio jednu od pogubljenih osoba.

Zločin se dogodio 2012., a Sakhanh je u to vrijeme bio član militantne skupine "Sulejmanova četa", kojoj se pridružio u svibnju iste godine, utvrdio je Okružni sud u Stockholmu.

Sakhanh je priznao da je sudjelovao u pucnjavi, koja je inače snimljena kamerom te je objavljena na portalu New York Timesa, ali je smatrao da ga se ne treba progoniti jer je smrtnu presudu za ubijene vojnike izrekao "legitimni sud".

Tu liniju obrane je švedski sud naravno nije uvažio, jednako kao i klasičnu izliku svih ratnih kriminalaca i ubojica, a koja glasi "samo sam slijedio naredbe".

Sakhanh je u Švedsku otputovao u ljeto 2013. godine i zatražio azil, a nakon pomne istrage švedskih vlasti utvrđen je njegov identitet i protiv njega započet sudski proces.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:43