NIGEL FARAGE

'DOSTA JE BILO CENDRANJA!' Idejni začetnik Brexita sada želi da se u Velikoj Britaniji održi još jedan referendum!

Nigel Farage u zgradi EP-a u Strasbourgu
 Vincent Kessler / REUTERS

Bivši čelnik britanske euroskeptične stranke UKIP, Nigel Farage, pozvao je na održavanje drugog referenduma o Brexitu, to jest izlasku/ostanku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske iz Europske unije.

No, to ne znači da se Farage, zaštitno lice kampanje "ZA" Brexit, predomislio oko izlaska Velike Britanije iz EU. Štoviše, Farage je uvjeren da će novim referendumom birači potvrditi izlazak iz Unije i da će pobornici ostanak u EU napokon prestati "cendrati".

- Promijenio sam mišljenje o ovome. Sigurno je da Cleggovi, Blairovi nikada, ali nikada neće odustati. Oni će cendrati stenjati tijekom cijelog procesa - rekao je Farage, a piše Business Insider.

- Stoga sam sve bliži stavu da bismo trebali održati drugi referendum o članstvu u EU. Ako bismo održali taj referendum mislim da bismo okončali to pitanje za cijelu generaciju. Postotak ljudi koji bi glasali za izlazak bio bi znatno veći nego zadnji put te bi cijela stvar bila okončana, a Tony Blair bi napokon potonuo u totalni zaborav - zaključio je Farage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:44