MALO JE ZAKASNILA

'DRAGA NADO, PUNO POZDRAVA S PREDIVNOG KOLOČEPA, TVOJA RADULA' Nevjerojatna priča o razglednici koja je iz Hrvatske do Italije putovala čak 29 godina

 
Koločep
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Gospođa Nada Schiaroli (96), porijeklom Hrvatica, iz talijanskog grada Fana u regiji Marche, čiji je glavni grad Ancona, primila je prije dva dana razglednicu prijateljice iz Hrvatske, poslanu u prošlom stoljeću.

Razglednica datira iz 1989., a u Fano je stigla sa zakašnjenjem od 29 godina. Želje i pozdravi koji su poslani i krenuli s otoka Koločepa nedaleko od Dubrovnika, preživjeli su važne povijesne događaje od pada Berlinskog zida do ratova na području bivše Jugoslavije. Razglednicu je napisala Nadina prijateljica Radula 20. kolovoza 1989., piše talijanski portal Il Resto del Carlino.

Gospođa Nada bila je u priličnom šoku kad je vidjela razglednicu koja je napisana hrvatskim jezikom, a u sandučiću ju je pronašao njezin sin Sergio koji je rekao: ‘To je čudo!’

Ovo je doista neobičan slučaj, ali nije čudo. Postoje slučajevi u kojima su pisma na odredište stigla i nakon 70 godina, piše talijanski portal.

Viješću se na svojem Facebooku pohvalila Nadina unuka Stefania, koja je najavila da će uskoro o razglednici biti emitiran i prilog u popularnoj RAI-jevoj emisiji 'I fatti vostri'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:41