'MORAMO SE UHVATITI POSLA'

DRAGAN ČOVIĆ 'Bosna i Hercegovina može sustići Srbiju i Crnu Goru na putu prema EU'

Dragan Čović
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović ocijenio je u srijedu da Bosna i Hercegovina može sustići svoje susjede Srbiju i Crnu Goru na putu prema Europskoj uniji, odbacujući tako medijske navode da je ta zemlja stavljena u nepovoljniji položaj u Strategiji o proširenju Europske unije (EU) za zapadni Balkan koju je prošloga tjedna donijela Europska komisija.

"Strategija nam jasno poručuje da možemo stići sve i da je do nas. Motivira nas da donosimo odluke i da konačno završimo rad na Upitniku koji nam je uputila Europska komisija", rekao je Čović u izjavi za medije u Vitezu. Pri tome je pojasnio kako vlasti BiH ne mogu očekivati napredovanje na europskome putu dok ne pokažu rezultate.

"U Strategiji vidim vrlo dobro mjesto za BiH, ukoliko ćemo išta raditi. Srbija radi, Crna Gora radi, morat ćemo i mi to početi", rekao je Čović.

U srijedu je Vijeće ministara konačno utvrdilo odgovore na upitnik Europske komisije nakon višemjesečnog prijepora između bošnjačke i srpske strane na više pitanja.

Čović je pri tome ocijenio kako je probijanje rokova za BiH bilo sramotno dodajući kako to najbolje govori o bosanskohercegovačkoj administraciji i 'igranju politikom'.

Upitan hoće li se do dolaska predsjednika Europske komisije Jeana-Claude Junckera potkraj veljače postići napredak o izmjenama Izbornog zakona o čemu su nedavno bosanskohercagovački lideri razgovarali u Bruxellesu, Čović je naveo kako će se makar znati postoji li politička volja za to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:18