ZRAČNA LUKA 'NIKOLA TESLA'

DRAMA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Evakuirali 135 ljudi iz aviona zbog dojave o bombi

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.07.2019. u 09:35

Beograd, 050913.
Stadion Crvene zvezde.
Visoke mjere osiguranja na i oko stadiona Crvene zvezde u Beogradu uoci sutrasnje kvalifikacijske utakmice za SP 2014. izmedju reprezentacija Srbije i Hrvatske.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / Ilustracija / CROPIX

U beogradskoj zračnoj luci "Nikola Tesla"  u četvrtak ujutro je iz zrakoplova njemačke kompanije "Lufthansa" evakuirano 130 putnika i pet članova zbog dojave o bombi, a u tijeku je pregled zrakoplova i prtljage, objavili su beogradski mediji.

Za Radio televiziju Srbije (RTS) u zračnoj luci potvrđeno je da je "stigla dojava o bombi u jednom zrakopolovu", dok portali pojedinih dnevnih listova javljaju da je riječ o zrakoplovu njemačke "Lufhase" .

Na službenoj stranici reda letenja zračne luke uz let Lufthanse LH 1411 s polijetanjem u 06:15 sati i dalje stoji obavjest "kasni", ali više detalja za sada nije poznato.

Portal lista "Kurir" navodi da je zrakoplov, po uobičajenoj sigurnosnoj proceduri, preventivno premješten na  poziciju udaljenu 3.000 metara od aerodromskih zgrada i ostalih zrakoplova kako bi se u slučaju eksplozije izbjegla opasnost po ostale putnike i objekte.

Prema navodima "Kurira", iz zrakoplova je avakuirana i ženska košarkaška reprezentacija Srbije U20 (do 20 godina), koja je krenula na turnir u Španjolsku u okviru priprema za Europsko prvenstvo u Češkoj od 3. do. 11 kolovoza.

"Luftansa" danas iz Beograda ima još jedan let za Franfurt - u 13:05, te tijekom popodneva dva leta za Muenchen, uz koje stoji obavijest "na vrijeme".

Beogradsku zračnu luku ove godine je, uz koncesiju od 25 godina, preuzela francuska tvrtka Vinci Airports..

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo