POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ

DRAMA NA JUGU FRANCUSKE: RATNI VETERAN UPAO U DŽAMIJU I POČEO PUCATI Dvije osobe su ozlijeđene, muškarac je uhićen, navodno je u osamdesetima

 
 REUTERS/Regis Duvignau/File Photo

Dvojica muškaraca u 70-tim godinama teško su stradala u pucnjavi kod džamije u francuskom gradu Bayonne, priopćile su u ponedjeljak lokalne vlasti. Muškarac je uhićen nakon što su u džamiji ispaljeni hici, javlja policija.

Stariji muškarci (74 i 78 godina) su ranjeni nakon što su oko tri sata poslijepodne iznenadili napadača koji je pokušao zapaliti vrata džamije i koji je na njih otvorio vatru. Napadač je prije bijega zapalio jedan automobil, ali ga je kod kuće kasnije ulovila policija, objavila je pirinejsko-atlantska prefektura.

Policija istražuje slučaj, a područje oko džamije je blokirano.

Policija je preko Twittera zahvalila građanima što poštuju granicu sigurnosti i ne prelaze ograđeni dio, te da je napadač uhićen.

Navodno se radi o ratnom veteranu koji ima 84 godine, javlja BFM TV. Dvije osobe koje je ranio, jednog u vrat, drugog u ruku, ondje su bile na molitvi.

84-godišnji muškarac povezan je s krajnjom desnicom, doznaje agencija AFP iz policijskog izvora. Drugi izvor, upoznat sa slučajem, tvrdi da je napadač Claude S. bio 2015. kandidat Nacionalnog okupljanja, stranke Marine Le Pen.

Stranka Marine Le Pen je osudila napad na džamiju.

'Napad je usmjeren protiv svih vrijednosti našeg pokreta', priopćila je stranka.

Žrtve su odmah prebačene u bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:12