SUMNJALI NA TERORISTIČKI NAPAD

DRAMA U BELGIJI Crnogorac opasan eksplozivom na ulici napao bivšu suprugu sjekirom, nakon što je stigla policija pred svima popio otrov

 
Ilustracija
 REUTERS

Stanovnici belgijskog grada Messancyja doživjeli su pravi šok u srijedu poslijepodne, kada je državljanin Crne Gore Elvis Kalač (37) izazvao incident za koji se u početku smatralo da je riječ o terorističkom napadu.

Prema navodima tamošnjih medija, Kalač je na ulici napao bivšu ženu sjekirom. Tijekom napada je pokazao da je opasan eksplozivom, za koji se kasnije ipak ispostavilo da nije bio pravi. Pred samo uhićenje, Kalač je popio otrov, od kojeg je dan kasnije preminuo u bolnici, navodi crnogorski portal CDM.

Bivšoj supruzi nanio je teške ozljede, no žena je sada izvan životne opasnosti.

S obzirom da građani nisu znali da je Kalač svoj bijes usmjerio samo na bivšu suprugu, policiji su prijavili teroristički napad, što je kasnije demantirano.

Incident koji je napravio državljanin Crne Gore danima je bio glavna tema belgijskih medija, a istražitelji su pretragom njegove kuće utvrdili da nije imao još eksploziva u svom domu.

Prema pisanju belgijskih medija Kalač je nekoliko godina živio u Belgiji sa suprugom, a utvrđeno je da je upravo njihov razvod bio okidač za incident koji je prošle srijede uznemirio stanovnike mirnog belgijskog grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:51