SVE VIŠE UPITNIKA

Drama u Bijeloj kući, New York Times: ‘Imamo dnevnik posjetitelja! Pogledajte tko je posjetio Bidena. Osam puta...‘

Glasnogovornica tvrdi da želi poštovati privatnost svih uključenih iz sigurnosnih razloga

Joe i Jill Biden

 Samuel Corum - Pool Via Cnp/instar Images/profimedia/Samuel Corum - Pool Via Cnp/instar Images/profimedia

Američki predsjednik Joe Biden ne liječi se od Parkinsonove bolesti, objavila je Bijela kuća u ponedjeljak, nakon što su se pojavila izvješća da je liječnik specijaliziran za tu bolest posjetio Bijelu kuću osam puta tijekom protekle godine.

Zabrinutosti da predsjednik možda boluje od neimenovane bolesti pojavile su se nakon Bidenovog nastupa na debati 27. lipnja s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom.

image

Bijela kuća

-/Shutterstock Editorial/Profimedia/-/shutterstock Editorial/profimedia

New York Times je objavio da dnevnik posjetitelja Bijele kuće pokazuje da je Dr. Kevin Cannard, neurolog specijaliziran za poremećaje pokreta koji je nedavno objavio znanstveni rad o Parkinsonovoj bolesti, posjetio Bijelu kuću osam puta od prošlog ljeta do proljeća ove godine. Tijekom brifinga, glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre odbila je potvrditi Cannardov posjet, rekavši da želi poštovati privatnost svih uključenih iz sigurnosnih razloga.

Nije, u ovom trenutku, jasno je li dr. Cannard bio u Bijeloj kući kako bi liječio ili posavjetovao predsjednika ili je bio tamo zbog nepovezanih sastanaka. Cannardova javno dostupna biografija navodi ga kao "konzultanta za neurologiju medicinske jedinice Bijele kuće" od 2012. do 2022., što bi uključivalo i administracije Baracka Obame i Donalda Trumpa.

Cannard nije odgovorio na opetovane zahtjeve NYT-a da komentira ove posjete. U izjavi objavljenoj u ponedjeljak, dr. Kevin O‘Connor, liječnik Bijele kuće, potvrdio je da je dr. Cannard vidio gospodina Bidena tri puta tijekom tri i pol godine njegova predsjedništva, ali nije htio izravno reći je li razlog tih posjeta liječenje predsjednika, piše NYT.

Umjesto toga, liječnik Bijele kuće implicira, piše NYT, da je većina posjeta dr.Cannarda bila povezana s liječenjem drugih ljudi koji rade u Bijeloj kući.

Nadalje, spomenuti liječnik Bijele kući izjavio je i da je Biden svake godine posjećivao dr. Cannarda kao dio njegovog godišnjeg fizičkog pregleda te da posljednji pregled nije pronašao nikakve znakove Parkinsonove bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 14:49