VELIKE POPLAVE

DRAMA U BOSNI I HERCEGOVINI Nastavljena potraga za šestogodišnjim dječakom koji je jučer upao u nabujali potok, njegovi roditelji završili u bolnici

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.05.2019. u 08:13

Zadar, 110917.
Grad Zadar i veci dio Zadarske zupanije jutros je pogodilo veliko nevrijeme praceno obilnim oborinama. Poplavljene su mnoge prometnice, ducani, groblje, parkovi i podrumi kuca. Na fotografiji: vodena bujica urusila je dio ceste izmedju Zadra i Razanca, tocnije prije ulaza u Poljica Brig. Foto: Jure Miskovic / CROPIX
CROPIX

Ilustracija

 

Potraga za šestogodišnjim dječakom iz BiH koji je jučer upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča bit će nastavljena danas nizvodno duž korita rijeke Bosne, javlja Klix.ba.

Jučerašnja cjelodnevna pretraga korita nabujalog potoka, aktivnosti mještana, ali i drugih službi za spašavanje nisu dali rezultate.

Akcija potrage bit će nastavljena i danas, a pretraživat će se obale rijeke Bosne nizvodno prema Žepču, kao i potraga u čamcima na vodi.

U potragu su jučer bili uključeni članovi Specijalne jedinice Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalna i Federalna uprava civilne zaštite, mještani, SNIK Atom iz Zavidovića te GSS Žepče.

Iako je potraga spasilačkih ekipa završena predvečer, članovi obitelji pretraživali su teren do kasno u noć, dok se nastavak akcije uz podršku svih spasilačkih službi očekuje već danas.

Prilikom pretrage obala rijeke Bosne mještani su detaljno pregledali obale do mjesta Želeća koje je od Begovog Hana udaljeno nešto više od osam kilometara.

Begov Han je u šoku nakon jučerašnjeg događaja, a zbog teškog stanja roditelji nesretnog dječaka su zadržani u zeničkoj bolnici.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo