ISPALJENA DVA HICA

DRAMA U SRBIJI Muškarac upao u školu s puškom i bombama, hrabri nastavnik svladao napadača: 'Djeci sam rekao da bježe, a ja sam skočio na njega'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.11.2019. u 15:51

Serbian police officers secure the street after alleged drug boss Darko Saric has been taken to the special organised crime court in Belgrade March 18, 2014. Police have arrested Saric, a Serbian man suspected of running a major crime ring that trafficks cocaine from South America to Western Europe via the Balkans, Belgrade media reported on Tuesday. REUTERS/Marko Djurica (SERBIA - Tags: CRIME LAW) - GM1EA3I1D6R01
Marko Djurica / REUTERS

Ilustracija

U srednjoj ekonomskoj školi u Velikoj Plani u petak je izbjegnuta tragedija koju je spriječio nastavnik te škole svladavši naoružanog muškarca koji se na sat upao s automatskom puškom i eksplozivnim napravama, javila je Radio-televizija Srbije, a incident je potvrdio i MUP Srbije.

Muškarac srednjih godina upao je s puškom i torbom punom eksplozivnih naprava na sat u učionicu ekonomske škole "Vuk Karadžić“ u Velikoj Plani, ali se nastavnik, nastojeći spriječiti pucnjavu, sukobio s napadačem.

U naguravanju su ispaljena dva hica, ali nitko nije ozlijeđen, a napadač je svladan, navodi RTS.

"Čuo sam djecu kako vrište i odmah sam dotrčao iz dvorane za tjelesni. Rekao sam đacima da bježe van iz učionice, pa sam skočio na njega i oteo mu automatsku pušku", za Blic je prepričao dramu Slavoljub Stojadinović, profesor tjelesnog koji je spriječio tragediju.

Stojadinović je dodao da je tijekom hrvanja ozlijedio ruku.

Policija je u Smederevu uhitila G. T. (46) iz okolice Velike Plane zbog sumnje da je tijekom dana upao u Srednju ekonomsko-ugostiteljsku školu "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani i ispalio dva hica iz automatske puške u strop, priopćio je MUP Srbije.

Policija naglašava da je napadača savladao jedan od profesora.

Pojedini beogradski portali objavili su da je riječ o osobi s mentalnim tegobama te da je napadač želio izazvati talačku situaciju u srednjoj školi kako bi mu se, navodno, obratio predsjednik republike ili ministar unutarnjih poslova.

Zasad nije poznato više detalja o ovom incidentu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo