STRAVA U SAD-u

DRAMATIČNO OBRAĆANJE NACIJI Obama: 'Otkrit ćemo tko je ovo napravio i počinitelji će odgovarati za to'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.04.2013. u 07:43

AFP

WASHINGTON - Još nije poznato tko je odgovoran za eksplozije u Bostonu ali pojedinci ili skupine koji su to izveli odgovarat će za svoja djela, izjavio je američki predsjednik Barack Obama govoreći o terorističkom napadu u ponedjeljak u kojem su život izgubile najmanje dvije osobe a ozlijeđeno je više od 100.

"Ne znamo tko je to učinio i zašto i ne smijemo prerano zaključivati dok nemamo sve činjenice", rekao je on u obraćanju javnosti koje su izravno prenosile televizijske postaje.

EKSKLUZIVNO: REPORTER JUTARNJEG U BOSTONU Najmanje troje mrtvih u eksplozijama na maratonu, ozlijeđeno više od 100 ljudi! 'Bilo je strašno! Vidjeli smo dijelove ljudskih tijela kako lete zrakom' BARACK OBAMA 'Otkrit ćemo tko je ovo napravio!'

"Pojedinci ili skupine odgovorni za napade (u Bostonu) će odgovarati", izjavio je Obama i naglasio da će SAD sigurno pronaći počinitelja.

Američki predsjednik je rekao da administraciji odobrio povećanje pripravnosti širom Sjedinjenih Država, tamo gdje to bude potrebno, te da je o bombama koje su eksplodirale na Bostonskom maratonu razgovarao sa čelnim ljudima FBI-ja i Ministarstva domovinske sigurnosti.

Pohvalio je "herojsku reakciju" djelatnika bostonske policije, vatrogasne službe i bolnica koji su prvi pristigli u pomoć ozlijeđenima na terenu.

"Kako mi budemo dobivali informacije tako ćemo ih prenositi vama", rekao je Obama.

Izdvajamo