MISTERIJ

VLADA IM DOSLOVCE NESTALA Nitko ne zna gdje su organi izvršne vlasti Federacije BiH, svi su se jednostavno iselili bez ikakve obavijesti

Zgrada u kojoj je dosad bila smještena Vlada Federacije BiH, fotografija je snimljena 2010. godine nakon velikih prosvjeda u kojima je zgrada demolirana
 CROPIX

Već danima je nemoguće dobiti službe Vlade Federacije BiH na brojeve telefona navedene na službenoj web stranici organa izvršne vlasti. Prostorije koje je koristila Vlada FBiH u Alipašinoj ulici u Sarajevu su prazne, a odnesena je čak i policijska kućica koja je bila ispred zgrade.

Službeni podaci s web stranice Vlade Federacije BiH i dalje govore kako se federalna vlasti nalazi na adresi Alipašina 41 u Sarajevu, odnosno u zgradi koja je u vlasništvu Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

Međutim, kako je potvrđeno portalu Klix.ba, u tijeku je selidba Vlade Federacije BiH, zbog čega entitetske institucije do daljnjega nisu dostupne građanima Federacije BiH, odnosno ne zna se uopće gdje su. Posebno je zanimljivo što Vlada FBiH nije informirala javnost o selidbi, pristupajući svemu kao da premještaju vlastitu imovinu, a ne imovinu stanovnika FBiH, navodi portal. Nitko još uvijek nema potpunu informaciju o tome gdje se nalaze organi izvršne vlasti.

Iz jednog od kabineta federalnih ministara kazali su kako je njihov broj telefona u funkciji zahvaljujući tome što su preusmjerili pozive s fiksnog telefona na mobilni telefon sekretarice.

Informaciju o preseljenju očito nema ni desetak ratnih veterana koji već mjesecima u šatorima prosvjeduju ispred zgrade Vlade u Alipašinoj ulici. Ostaje nejasno imaju li oni namjeru ostati na istom mjestu i koji je uopće smisao prosvjeda ispred zgrade SDP-a BiH koji nema nijednog ministra u Vladi FBiH.

Postoji realna mogućnost da se borci "presele" ispred zgrade Energoinvesta i da nezadovoljstvo počnu izražavati na adresi Hamdije Čemerlića 2 gdje će navodno biti smještene federalne institucije od 1. ožujkla ove godine. No, i to će bitib tek privremena lokacija sve dok se ne preselje u zgradu Javne ustanove Studentski centar.

Niko iz Vlade FBiH do sada građanima nije priopćio koliko je koštalo renoviranje i preseljenje u zgradu Energoinvesta, piše Klix.ba.

Ovakva situacija očekivano je izazvala ruganje građana pa im u komentarima poručuju kako su 'taman krenuli odnijeti im kolače', 'treba ih tražiti po kladionicima', a neki rezignirano poručuju kako je 'ovo moguće samo u Bosni'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:48