STRAH OD TERORIZMA?

DUGE CIJEVI U SREDIŠTU BANJA LUKE Na ulice izašle jake policijske snage, nitko ne želi otkriti pravi razlog

Snažnije policijsko osiguranje nalazi se ispred zgrade Palače RS, zgrade Vlade RS i objekta ministarstva unutarnjih poslova u Banjoj Luci
 V.M.Tauber

MOSTAR - Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske podiglo je pripravnost na viši stupanj nakon prekjučerašnjih terorističkih napada u Tunisu, Kuvajtu i Francuskoj, te su primjetni pripadnici policije s dugim cijevima u središtu Banje Luke, izvijestili su u nedjelju mediji u Republici Srpskoj.

Policajci naoružani dugim cijevima i s psima nalaze se oko važnijih institucija Republike Srpske (RS). Po navodima Nezavisnih novina snažnije policijsko osiguranje nalazi se ispred zgrade Palače RS, zgrade Vlade RS i objekta ministarstva unutarnjih poslova u Banjoj Luci.

Po policijskim izvorima Nezavisnih novina, radi se o preventivnim mjerama, koje se prije svega odnose na institucije RS, koje štite pripadnici MUP-a RS. Alternativna televizija navela je kako iz MUP-a nisu pojasnili imaju li konkretnije informacije o mogućim terorističkim napadima na području BiH i ovoga entiteta.

Više desetaka ljudi ubijeno je u petak u terorističkim napadima na strane turiste u Tunisu, vjernike u šiitskoj džamiji u Kuvajtu, te zaposlene u Tvornici plina u Francuskoj. Za sva tri napada odgovornost je preuzela teroristička organizacija Islamska država.

Potkraj travnja teroristički napad na Policijsku postaju u Zvorniku, na istoku Republike Srpske, izveo je pripadnik radikalnog islamističkog pokreta vehabija Nerdin Ibrić, u kojemu je ubio jednoga i ranio dvojicu policajaca nakon čega ga je ubila policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:23