28 SLUČAJEVA

Dva argentinska svećenika osuđena na preko 40 godina zatvora zbog spolnog zlostavljanja gluhih učenika

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.11.2019. u 23:37

Italian and Argentine catholic priests Nicola Corradi, Horacio Corbacho and former gardener Armando Gomez are escorted by officers to a courtroom before the hearing of their verdict in a case in which they are accused of sexual abuse, in Mendoza, Argentina November 25, 2019. REUTERS/Maximiliano Rios NO RESALES. NO ARCHIVES
Maximiliano Rios / REUTERS

Argentinski je sud u ponedjeljak osudio dva svećenika i bivšeg domara katoličke škole za gluhe u pokrajini Mendoza, zbog 28 slučajeva spolnog zlostavljanja i spolnog odnosa s maloljetnicima.

Svećenici Nicola Corradi i Horacio Corbacho osuđeni su na 42, odnosno 45 godina zatvora, dok je zaposlenik škole, domar Armando Gomez dobio 18 godina zatvora.

Čitanje presude sudaca kaznenog suda Carlosa Diaza, Mauricia Juana i Anibala Crivellija, prenošeno je uživo u Argentini.

Presuđeni nemaju mogućnost žalbe na presudu.

Više od 20 učenika škole u Mendozi, Institut Antonio Provolo za gluhe, svjedočilo je protiv dva svećenika i djelatnika škole.

Ranije ovoga mjeseca argentinski je tužitelj zatražio uhićenje rimokatoličkog biskupa, nakon što su dužnosnici rekli da je više puta ignorirao pozive i e-mailove, iako ga se sumnjiči za spolno zlostavljanje.

Biskup Gustavo Zanchetta živi u Vatikanu gdje je prethodno obnašao dužnost u financijskom odsjeku, navodi tužiteljev ured.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo