SIMPATIZER ISIS-a

DŽIHADI KLOKAN Pobješnjeli Besim iz Australije na policiju htio poslati tobolčara samoubojicu: 'Baš bih htio ubiti nekoliko policajaca'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.01.2016. u 22:56

© Darrin Zammit Lupi / Reuters / Twitter

U travnju prošle godine u Australiji su uhićena petorica tinejdžera zbog sumnje da su planirali teroristički napad u Melbourneu.

Jedan od njih, Sevdet Ramadan Besim (19), se u četvrtak pojavio pred sucem te izjavio da se ne smatra krivim za planiranje napada na policajca. Dotični je mladić, naime, htio napasti policajca i odrubiti mu glavu.

Dok taj plan slijedi obrazac koji su uspostavili teroristi ISIS-a, mladić je imao i jedan drugi, malo prilagođeniji kontinentu na kojem se nalazi. Naime, želio je privezati bombu za klokana, pobojati ga simbolima ISIS-a i zatim ga usmjeriti prema policajcima, piše BBC .

Na suđenju je izneseno kako je Besim povjerio svojem prijatelju "da bi baš želio ubiti nekoliko policajaca". Optužba je također sumirala dio o "klokanu samoubojici": "U razgovoru su diskutirali i o divljim životinjama u Australiji i kako bi mogli na klokana privezati CP4 eksploziv, pobojati ga u boje ISIS-a i zatim ga pustiti na policiju."

Srećom, plan je osujećen prije nego je bilo koji policajaca ili klokan nastradao.

Izdvajamo