STRAŠNA NESREĆA

E-CIGARETA UBILA ČOVJEKA! U glavi su mu pronađeni šrapneli, a opečeno mu je čak 80 posto tijela: 'Ne želimo da se ovako nešto dogodi nikome'

 
 Profimedia, BSIP

Muškarac je poginuo nakon eksplozije elektroničke cigarete čiji su šrapneli probili njegovu lubanju. Osim toga, e-cigareta je izazvala požar i nesretnika teško opekla, piše Mirror.

Tallmadge D’Elia teško je ozlijeđen i opečeno mu je čak 80 posto tijela zbog neispravnog vaporizatora, odnosno elektroničke cigarete.

Nesretni 38-godišnjak je preminuo je 5. svibnja nakon što je e-cigareta eksplodirala i izazvala požar u domu njegovih roditelja na Floridi.

Vatrogasci su brzo stigli na mjesto događaja i ondje zatekli muškarca s iznimno teškim tjelesnim ozljedama u gotovo potpuno spaljenoj prostoriji.

Obdukcijom je utvrđeno da je nesreću izazvala neispravna e-cigareta i to tako što je prvo eksplodirala te su komadi naprave pogodili su nesretnika u glavu, a potom je buknuo i požar.

Njegovi roditelji izjavili su za medije da su voljni podijeliti sve detalje ove tragedije s javnosti jer ne žele da se ovako nešto ikada ponovi i da strada još nečiji najmiliji.

Naknadnom istragom je utvrđeno da je e-cigaretu proizvela tvrtka Smok-E Mountain sa sjedištem u gradu Cebu na Filipinima.

D'Elieva smrt je prva smrt direktno uzrokovana e-cigaretom, iako je ranije bilo slučajeva da su naprave eksplodirale nO nije bilo tako teških posljedica.

U SAD-u se između 2009. i 2016. dogodilo ukupno 195 različitih incidenata koji su uključivali ovakve vaporizatore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:56