ZLOČINCI S PALESTINSKIM MARAMAMA

EGIPATSKI MEDIJI PRENOSE IZJAVE VOĐA EKSTREMISTA 'Za Salopeka smo tražili 30 milijuna dolara, ubili smo ga jer je ateist'

'Namjerno nismo specificirali imena muslimanskih žena čije smo oslobođenje od Egipta tražili'
 Facebook

Prema jučerašnjim objavama egipatskih medija, Salopeka su oteli muškarci koji su navodno imali “beduinski naglasak”. Lica su im bila omotana palestinskim maramama, dodaju u nastavku.

Također, prenose navodne izjave dvaju istaknutih vođa tamošnjih ekstremista koji tvrde da je Salopek ubijen na Sinaju (istraga se navodno fokusirala na područje zapadne egipatske pustinje, uz naznake da je on možda odvezen u Libiju) te da su svoj zahtjev - oslobađanje muslimanskih žena - namjerno formulirali na način da ga egipatske vlasti ne bi mogle ispuniti.

Da je Salopek ubijen na Sinaju ustvrdio je, prenose egipatske novine, Almujaahed Alseenawy, dok je Abu Mohamad el Anssary objasnio motivaciju iza zahtjeva u ultimatumu objavljenom 5. kolovoza. Namjerno nisu specificirali imena žena čije su oslobođenje tražili kako bi bili sigurni da egipatske vlasti ne mogu ispuniti njihov zahtjev.

Egipatski mediji također navode njihove navodne izjave da su Salopeka ubili ne iz političkih razloga, nego zato što je ateist te da se za njega tražila otkupnina od 30 milijuna dolara. Novac je u četvrtak spomenula i ministrica Pusić, što je bila prva službena izjava o tome dosad. Ona je rekla, na spomenutoj konferenciji, da je osam dana nakon otmice Salopeka stigao zahtjev za otkupninom. Isto tako, dala je naslutiti da su u Salopekovoj otmici prste imale dvije skupine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:23