PRONAĐENO TIJELO

EKSTREMNE VRUĆINE UZELE SVOJU PRVU ŽRTVU U BiH Pastir u brdima iznad Sarajeva čuvao ovce, pretpostavlja se da je umro uslijed dehidracije

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.08.2019. u 18:49

GSS / Avaz

Akcija spašavanja

 

Mlađi muškarac pronađen je u ponedjeljak mrtav u okolici Sarajeva a sumnja se kako je riječ o prvoj žrtvi toplinskog vala koji je pogodio i Bosnu i Hercegovinu, prenijeli su lokalni mediji.

Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) nakon potrage koja je trajala nepuna 24 sata na uzvisini Borije kod Sarajeva pronašli su mrtvo tijelo mlađeg muškarca, a obitelj je potvrdila kako je riječ o Senadu Lončaru čiji je nestanak prijavljen u nedjelju.

Portal "Dnevnog avaza" navodi kako postoje indicija da je Lončar žrtva velikih vrućina odnosno da je smrt nastupila uslijed dehidratacije organizma.

Preminuli muškarac bio je pastir i na brdima oko Sarajeva čuvao je ovce.

 

Meteorološke službe u BiH izvjestile su kako je su u protekla dva dana i u toj zemlji temperatiure dosegnule ekstremne vrijednosti te su opasne po zdravlje ljudi.

U Sarajevu je temperatura bila iznad 36 Celzijevih stupnjeva a rekordi su zabilježeni u Harcegovini s temperaturama zraka iznad 40 stupnjeva.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo