ISTRAGA DALA REZULTATE

ENGLESKA POLICIJA 'Identificirali smo ljude koji su otrovali ruskog špijuna Skripalja i njegovu kćer Juliju!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.07.2018. u 09:45

Officials in protective suits check their equipment before repositioning the forensic tent, covering the bench where Sergei Skripal and his daughter Yulia were found, in the centre of Salisbury, Britain, March 8, 2018. REUTERS/Peter Nicholls - RC1C1EB85C10
REUTERS

Arhiva

Britanski istražitelji vjeruju da su otkrili napadače odgovorne za trovanje nervnim otrovom novičokom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu kćer Juliju, prenijela je danas britanska novinska agencija Reuters pozivajući se na Press Association.

Skripalj i njegova kći Julija napadnuti su otrovom u ožujku i oporavili su se u međuvremenu od toga napada.

Britanska policija sumnjičila je nekoliko Rusa za umiješanost u pokušaj ubojstva Skripaljovih i tragala je za više počinitelja, izvijestio je Press Association.

Istražitelji su identificirali navodne napadače zahvaljujući nadzornim kamerama i usporedili su te snimke s podacima o osobama koje su u to vrijeme ušle u zemlju.

Proteklih tjedana britanska protuteroristička policija počela je istraživati i ubojstvo žene koja je preminula 8. srpnja, oko tjedan dana nakon što je otrovana novičakom u blizini grada Salisburyja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo