NOVE ŽRTVE

ERDOGAN NAJAVIO OSVETU KURDIMA Sedam osoba poginulo u eksploziji za koju su vlasti optužile Radničku stranku Kurdistana

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.09.2019. u 21:24

Turkish President Recep Tayyip Erdogan attends the news conference after his meeting with Poland's President Andrzej Duda at the Presidential Palace in Warsaw, Poland, October 17, 2017. REUTERS/Kacper Pempel - UP1EDAH0WNW3P
REUTERS

Recep Tayyip Erdoğan

Sedam mještana jednog sela na jugoistoku Turske poginulo je u četvrtak u eksploziji bombe pri prolasku njihovog vozila, doznaje se od lokalnih vlasti, koje su za to optužile kurdske aktiviste Radničke stranke Kurdistana (PKK).

Bomba je eksplodirala oko 15 sati u okrugu Kulp, u pokrajini Diyarbakira, navela je lokalna vlada, koja tvrdi da su za eksploziju odgovorni "članovi jedne separatističke terorističke organizacije", kako turske vlasti nazivaju pobornike Radničke stranke Kurdistana (PKK).

Lokalne vlasti ranije su javile da su četiri osobe smrtno stradale i da je 13 ranjenih. Troje ranjenih podleglo je ozljedama, doznaje se iz bolničkih izvora.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan obećao je da će biti mobilizirana sva sredstva kako bi se uhitili odgovorni za "taj okrutni teroristički napad", navelo je predsjedništvo.

Od početka sukoba između Turske i PKK poginulo je više od 40.000 osoba.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo