BEOGRAD

Erdogan započeo dvodnevni posjet Srbiji, u utorak trilaterala Srbija-Turska -BiH

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.10.2019. u 14:50

Turkish President Recep Tayyip Erdogan and his Serbian counterpart Aleksandar Vucic review the guard of honour during a welcoming ceremony in Belgrade, Serbia, 7 October 2019. REUTERS/Djordje Kojadinovic
REUTERS

Recep Tayyip Erdogan i Aleksandar Vučić

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je je u ponedjeljak u Srbiju i započeo dvodnevni službeni posjet tijekom kojeg će mu domaćin biti srbijanski šef države Aleksandar Vučić, a dvojica predsjednika bit će u utorak domaćini trojnom samitu Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Turskog je šefa države u beogradskoj zračnoj luci "Nikola Tesla" dočekao predsjednik  Aleksandar Vučić, potom je ispred Palače "Srbija" Erdoganu priređen i službeni svečani doček uz intoniranje himni dviju države te počasni plotun Vojske Srbije, kojim je označen službeni početak posjeta turskog predsjednika Srbiji.

Erdogan, osim političkog izaslanstva, predvodi i skupinu turskih gospodarstvanika koji će tijekom popodneva sudjelovati na Poslovnom forumu Srbija - Turska.

Na srpsko-turskom poslovnom forumu najavljeno je 200 turskih gospodarstvenika.

Trgovinska razmjena dvije zemlje prošle godine je premašila milijardu eura, u posljednjih devet godina porasla je za 200 posto, javila je Radiotelevizija Srbije u povodu posjeta turskog političko-gospodarskog izaslanstva.

Procjene su da turske investicije u Srbiji dosežu 200 milijuna eura, a očekuje se da u Srbiji investira još pet turskih kompanija, objavila je Radiotelevizija Srbije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo