RADNI POSJET

Erjavec u Moskvi s Lavrovom, razgovarali i o arbitraži

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 12.10.2017. u 22:24

Zagreb, 300613.
Jezuitski trg.
Povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju na terasi muzeja Klovicevi dvori odrzana je svecana vecera za visoke goste.
Na fotografiji: dolazak gostiju, Karl Erjavec ministar vanjskih poslova Slovenije.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Karl Erjavec

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec započeo je u četvrtak svoj dvodnevni radni posjet Moskvi susretom s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom s kojim je razgovarao i o slovenskoj graničnoj arbitraži s Hrvatskom.

Kako je objavilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, razgovarali su o bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima, zapadnom Balkanu, ali i  arbitražnoj presudi koju je krajem lipnja u vezi slovensko-hrvatskog graničnog prijepora donijela ad-hoc arbitraža.

Kako prenosi mariborski list "Večer", Erjavec želi dobiti jaču potporu Rusije u graničnom sporu s Hrvatskom, a poznata je i njegova ocjena da sankcije Zapada protiv Rusije zbog ukrajinske krize nisu djelotvorne i nastojanje da se gospodarska suradnja s Rusijom održi i poveća.

Istodobno, navodi list, Erjavca u domovini kritiziraju da je zanemario odnose s SAD-om na račun jačanja odnosa s Rusijom zadnjih godina.

Erjavec će se u petak sastati s ruskim ministrom za komunikacije Nikolajem Nikiforovom s kojim supredsjedava mješovitim međudržavnim odborom za znanstvenu i gospodarsku suradnju.

Slovenija zagovara "nužnost dijaloga" s Rusijom i "konstruktivnoga pristupa" u rješavanju međunarodnih problema, objavilo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

ELIPSO

Izdvajamo