SVEUČILIŠNI SKANDAL

EVO KAKO TO IZGLEDA KADA HOLLYWOODSKA KREMA ZAVRŠI IZA REŠETAKA, IZRAZI LICA SVE GOVORE Do zuba naoružani agenti FBI-a upali poznatoj glumici u kuću

 
 Profimedia

Glumica Felicity Huffman i suprug glumice Lori Loughlin Mossimo Giannulli oslobođeni su u utorak uz jamčevinu nakon što su uhićeni u velikom sveučilišnom skandalu u SAD--u i optuženi, među još 48 osoba, za davanje i primanje mita kako bi im se djeca upisala na prestižna sveučilišta.

Zvijezda serije 'Očajne kućanice' puštena je uz jamčevinu od 250.000 dolara.

Tereti ju se da je platila 15.000 dolara, prikrivenih u obliku donacije za dobrotvorne svrhe, kako bi treća osoba prepravila rezultate njezine kćeri na SAT testu (test sposobnosti koji se u SAD-u koristi kao prijemni ispit za upis na preddiplomske studije) nakon što ga ona završi. Na taj je način ona dobila čak 1420 bodova na testu, odnosno 400 bodova više nego što je dobila na PSAT testu, koji je pisala godinu dana ranije u sklopu pripreme za SAT.

William H Macy Macy arriving at the Federal detention center in Los Angeles where Felicity Huffman is currently being held with others over a alleged college cheating scam.
12 Mar 2019, Image: 418999174, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
William H Macy dolazi na sud

Feliciity Huffman seen leaving court.
12 Mar 2019, Image: 419035168, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

January 6, 2019 - Beverly Hills, Kalifornien, USA - William H. Macy mit Ehefrau Felicity Huffman bei der Verleihung der 76. Golden Globe Awards im Beverly Hilton Hotel. Beverly Hills, 06.01.2019, Image: 405684587, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

U optužnici se navodi da je u prijevari sudjelovao i njezin muž, također glumac William H Macy, karakterni glumac koji je 1997. nominiran za Oscara za film Fargo. U optužnici se navodi da je on pristao na plan da se pomogne njihovim kćerima Sofiji (18) i 16-godišnjoj Georgiji.

On je svojoj supruzi na sudu pružio podršku, sjedio je u prvom redu, no američki mediji ne navode zbog čega on nije zahvaćen optužnicom.

Glumica je snimljena nakon puštanja iz pritvora. Pognute glave, u jednostavnoj odjeći neutralnih boja izbjegavala je predstavnike medija. Bilo je posve jasno da joj ova situacija predstavlja veliku neugodnost.

Lori Loughlin, her husband Mossimo Giannulli and their two daughters Isabella Rose and Olivia Jade shop at the stores Colette, Balenciaga and A.P.C, in Paris, France - 07/07/2014/CAUANTOINE_1800.01/Credit:CAU ANTOINE/SIPA/1407071848, Image: 224248989, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press
Lori Loughlin i Mossimo Giannulli sa kćerima

Felicity Huffman je sudu morala predati putovnicu, što znači da joj je kretanje ograničeno. Sedam agenata FBI-ja pojavilo se u njihovu domu u Hollywood Hillsu u 6 ujutro u utorak. Izvadili su oružje i naredili glumici da izađe i da se preda.

Kako piše portal TMZ, cijela obitelj zatečena je na spavanju.

Iz pritvora je pušten i modni dizajner Mossimo Giannulli, suprug Lori Loughlin, no jamčevina je bila milijun dolara, a obitelj je za njegovo puštanje na slobodu kao jamčevinu založila njihov dom.

Oboje se moraju pojaviti na sudu u Bostonu 29. ožujka. Lori Loughlin, glumica iz popularne serije Puna kuća također je trebala biti privedena, no u vrijeme akcije bila je u Vancouveru na snimanju. Kako pišu strani mediji, Loughlin je u utorak poslijepodne sjela na avion za Los Angeles te se planira predati vlastima u srijedu ujutro.

Svi će biti optuženi za zavjere radi počinjenja prijevare putem pošte.

Loughlin i Giannulli navodno su platili čak pola milijuna dolara kako bi svoje kćeri, Oliviju Jade i Isabellu, upisali na Sveučilište Južna Kalifornija.

Prema detaljima optužnice, djeca uhićenih poznatih osoba nisu bila svjesna da se njihovi roditelji služe prijevarama kako bi ih upisali na željeni fakultet.

New York Times navodi da su u sklopu razgranate koruptivne mreže dva poznata sveučilišna trenera i nekoliko savjetnika primili više milijuna dolara da osiguraju upis određenih studenata na sveučilišta Yale, Stanford, UCLA i drugih prestižnih institucija.

EXCLUSIVE: Felicity Huffman shows off her back to back properties in Hollywood overlooking the city.
12 Mar 2019, Image: 419018759, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Dom obitelji Huffman-Macy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:11